ETHIOPIA LIMU GRADE 2
Se spune că Oromia este leagănul cafelei. Regiunea din Etiopia de sud-est, cunoaște chipurile efectele și gustul boabelor de cafea încă din secolul al V-lea. Producătorii locali sunt micii fermieri, asociați într-o uniune, care asigură comerțul echitabil, iar profiturile le investește parțial în educație, sănătate și locuri de muncă noi. Este ideal, nu? Dar în Oromia este de admirat și altceva - vegetația incredibil de variată, cascade magnifice, peșteri uluitoare și munți maiestuoși.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
O cafea tare cu aciditate scăzută este recunoscută de mulți experți ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Are și de ce. Excelează printr-un corp complet, cu note de flori și fructe, putem semnala, de asemenea, un indiciu ușor de caramel. În ceea ce privește fructele - pregătiți-vă în mod special pentru compoziția de caise uscate și fructe citrice. Spuma este delicată și totuși compactă.
Originea cafelei
Un ținut al culturii și al naturii. Astfel numesc călătorii regiunea Oromo din Etiopia. În timpul unui sejur într-unul dintre cele nouă state etnice din sud-estul țării pot fi întâlniți și alergătorii mondiali experimentați. Țara animalelor sălbatice și a plantelor atrage prin peisaje frumoase și frumusețe naturală. Imaginați-vă o stepă de deșert la orizont încadrată de lanțuri muntoase, care ating o altitudine de aproximativ 4000 de metri. Râurile adânci, pădurile tropicale, cascadele, lacurile, peșterile.
Parcul național Bale Mountains sau lacul Rift Valley atrage cu adevărat turiștii din întreaga lume. Locuitorii din Oromo, poporul Oromo, reprezintă cel mai mare grup etnic din Etiopia. Au primit numele după "Orma" - fii oamenilor. Aproximativ 95 la sută dintre ei trăiesc din agricultură, dar nu este lipsit de interes că din Oroma provine campionul mondial și olimpic la alergare în proba de 5,5 și 10 km Kenenisa Bekele și prima femeie din Africa care a câștigat maratonul olimpic Fatuma Roba. Toate terenurile din Etiopia sunt deținute de stat, care îl închiriază celor interesați. Cultura depinde foarte mult de precipitații și de altitudine. Arborii de cafea sunt cultivați de micii fermieri mai ales în sud. Cafeaua este alături de narcoticul ușor Khat cea mai importantă recoltă pentru export a țării. În 2007, acesta a reprezentat 37% din totalul exporturilor. Despre cafeaua care s-a „născut” în Etiopia s-ar putea scrie o carte. Potrivit legendei, efectele boabelor de cafea au fost dezvăluite de un păstor de capre cândva prin secolul al V-lea. S-a întâmplat în provincia Kaffa și de atunci cafea a fost legată de activitatea umană.
Arborii de cafea exclusiv din specia Arabica din regiunea Oromo sunt recoltați - de mai multe ori pe an, în funcție de modul în care cireșe lor roșii se coc treptat. Fermierii le prelucrează prin așa-numita metodă umedă(fully-washed, wet-processed). Fructele sunt turnate în rezervoare speciale, împinse prin plăci de zdrobire prin care se elimină astfel învelișul.Boabele decorticate sunt transferate în vasele de fermentație pentru fermentare. Aceasta dizolvă resturile stratului ce acoperă boabele. Fermentarea poate dura până la 36 de ore. În cele din urmă, cafeaua este uscată fie în mașini mari, fie întinsă la soare.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.