075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 Faceți cunoștință cu cascara

23. 5. 2024 4 minute citire
Încercați să vă gândiți ce înseamnă cascara, să găsiți o legătură, dar nimic. Cascara este cunoscută doar de iubitorii înrăiți de cafea. Dar puteți schimba acest lucru foarte repede și vă puteți răsfăța papilele gustative cu coji de cafea din îndepărtata Costa Rica.

Blocaj inutil

În Yemen și în Etiopia, nimeni nu se îndoia de unicitatea cascarei, dimpotrivă, cafeaua era neglijată. Cascara era regina fiecărei zile. În Uniunea Europeană, însă, situația a fost diferită, iar coaja de cireșe nu a avut acces. De ce? Nu a fost nimic personal, ci un proces standard prin care „alimentele noi” trebuie să fie supuse unor teste de siguranță. A fost un adevărat șoc pentru piață, pentru că până în 2017 cascara a fost importată fără restricții. Adevărat - în cantități foarte mici care nu atrăgeau atenția. Dar întregul eveniment a durat patru ani. Verificări, testări, evaluări, a fost un drum anevoios și îndelungat. Și nu se știa care va fi rezultatul. Dar nu a fost nevoie să se facă compromisuri. Cascara nu trăgea după ea niciun minus, doar că nu avea documentele necesare pentru a călători în lume.

În 2022, la cea de-a doua încercare a intrat pe piața europeană, cu mare glorie și... călătoria continuă și în prezent.

Privind retrospectiv, vă puteți întreba dacă blocajul a fost necesar. Este discutabil dacă un astfel de proces ar fi trebuit să dureze patru ani, dar fără un proces de verificare amănunțită, ne-ar fi fost greu să ne bucurăm de cascara fără teamă și remușcări. Regulile ar trebui să se aplice pentru toată lumea. Perioada lungă de așteptare nu a fost legată de confuzia cu privire la cascara, ci de un sistem foarte complex.

Cascara. Cafea sau ceai?

Nu ați auzit de ea până acum? Este posibil. Dar ar fi bine să remediați repede.

La bază se află cireșele de cafea. Dar accentul se pune pe coji. Se poate spune că aceasta este cea mai veche metodă de prelucrare și de utilizare a fructului arborelui de cafea. Trebuie să treacă printr-un proces mai complex, iar infuzarea în apă nu este nici pe departe suficientă.

Cascara conține o cantitate mare de cofeină, dar asemănarea de gust cu cafeaua este minimă. Mai degrabă, este o băutură fructată cu o aromă unică și distinctivă și o întreagă gamă de substanțe benefice care pot face minuni pentru organism atunci când sunt luate pe o perioadă lungă de timp, stimulând organismul pentru o performanță mai bună.

Spre deosebire de amestecurile cu o singură varietate, cascara este un fel de foc de artificii de arome. Când o veți consuma, nu veți ști pe ce să vă concentrați mai mult. Dar ingredientele individuale nu interferează între ele și funcționează într-o simbioză armonioasă, în care vă răsfățați papilele gustative cu fiecare înghițitură și vă bucurați de gustul unic. La prima înghițitură veți simți aroma de stafide, trandafiri sau hibiscus. În momentul următor veți simți gustul de condimente picante, apoi o urmă de dulceață.

Gust, aromă și beneficii pentru sănătate

Principalul ingredient al cascarei este, bineînțeles, cofeina. Într-o ceașcă mare, de aproximativ 300 de mililitri, este aproximativ 28 mg de cofeină. Cu astfel de valori, poate concura cu îndrăzneală cu ceaiul verde și se poate baza pe toate beneficiile pe care le aduce un consum moderat de cofeină, cum ar fi o energie echilibrată, o minte mai ageră sau o rezistență mai mare la stres. Dar cele mai multe puncte în plus le câștigă pentru gustul său unic și pentru bunăstare.

Beneficiile cascarei (în cazul utilizării pe termen lung):

  • Imunitate naturală
  • Antioxidant
  • Sănătate mentală
  • Confort emoțional
  • Tonifică corpul și mintea 

Cascara este servită

Prepararea băuturii din cascara nu necesită proceduri sau echipamente speciale. Spre deosebire de ceaiurile din plante, care devin amare atunci când se infuzează prea mult sau când se răcesc, aici componentele dulci ies în evidență și băutura devine foarte dulce.

Ingrediente: 6 grame de cascara, 100 ml de apă

Mod de preparare: Se toarnă cantitatea de apă recomandată peste amestecul uscat și se lasă la infuzat timp de cinci până la opt minute. Cu cât lăsați să infuzeze mai mult timp, cu atât aroma va fi mai puternică. Dacă totuși nu obțineți suficientă aromă, puteți adăuga miere și scorțișoară. Cu aroma puternică de cascara, se vor completa reciproc foarte bine. Cei mai îndrăzneți pot încerca să o combine cu ghimbir, cuișoare sau lapte de cocos.

SFAT: Dacă vă doriți un gust fructat, alegeți cascara din Costa Rica. În jurul anilor 1700, cultivarea cafelei a luat amploare în această țară, eclipsând cacaua, zahărul și tutunul. Nu e de mirare că cele mai deosebite soiuri provin de acolo. Erau atât de multe coji, încât nu știau ce să facă cu ele. Aida Batlle, o cultivatoare de cafea, a găsit o soluție. Spre deosebire de metodele cunoscute din Etiopia și din alte țări africane, ea nu folosește metoda cu apă, ci usucă cojile într-un strat subțire la lumina directă a soarelui și așteaptă până când acestea încep să se separe de pulpa fructului de cafea. Acest lucru asigură un gust mai bogat și mai fructat.

Cold-brew

Cascara se poate prepara prin fierbere și strecurare sau poate folosi sub formă de făină pentru batoane energetice. Pentru lunile de vară, vă recomandăm metoda de preparare cold-brew.

Ingrediente: 20 g cascara, apă rece

Mod de preparare: Peste amestec se toarnă apă rece (nu cu gheață) și se lasă la infuzat în frigider pentru cel puțin 24 de ore. Se toarnă în căni și se aromatizează cu suc de lămâie sau de portocale. Este o băutură răcoritoare perfectă pentru zilele călduroase.

Prețul este destul de ridicat

Cascara este puțin mai scumpă decât cafeaua. Nu vi se pare absurd ca un ingredient de prisos - coaja, în mare parte inutilă - să depășească prețul fructului pentru care este cultivat? Motivul este simplu. La uscare sau în recipientul de apă, este suficient ca o cireașă necoaptă să se strecoare în lot și totul se irosește. Calitatea sută la sută este esențială pentru producția de cascara, ceea ce, desigur, crește prețul. Învățați să vă bucurați din plin de o băutură cu note fructate unice. Cu siguranță merită mica investiție.

Și mai departe?

Cascara se află la granița dintre cafea și ceai, așa că există doar două opțiuni - fie o îndrăgiți fie o ignorați. Există din ce în ce mai multe baruri și cafenele unde vă puteți bucura de această delicatesă. Noi ne numărăm printre fani și vă oferim coji de cafea din Costa Rica. Poate că vă place neutralitatea. Poate că veți dori să experimentați din când în când. Poate vreți să surprindeți oaspeți neașteptați sau să oferiți un cadou unei persoane dragi. Cascara este versatilă și servește ca un companion fidel și este excelentă pentru o diversitate ocazională.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »