CASCARA COSTARICA
I se spune Grădina Americii Centrale. Cultivă cafea acolo încă din secolul al XVIII-lea și îi datorează multe. Datorită câștigurilor din cafea, au putut fi construite prima cale ferată pe coasta Atlanticului și Teatrul Național. Costa Rica îi iubește cafeaua. La fel de mândri pot fi fermierii acolo, de un alt articol de export - cascara. Cojile de cafea uscate sunt în centrul atenției adepților unui stil de viață sănătos, cât și al iubitorilor de gusturi autentice. Alăturați-vă lor. Cascara din Costa Rica revigorează, trezește și are un gust delicios.
Compoziție
Cascara 100%Crema și gustul cafelei
Cascara Costa Rica surprinde printr-o aromă uimitoare, intens fructată și un gust minunat. Cine este atent va găsi în ea caise dulci, prune, citrice și trestie de zahăr. Compoziția totală răsună foarte plăcut, curat, ușor acid. Nu vă limitați să beți Cascara doar sub formă de băutură caldă. Și rece are un gust excelent. Și nu vă temeți să experimentați. Cascara poate fi asezonată cu fructe, condimentată sau îndulcită.
Originea
Călătorii povestesc cum, atunci când avionul se pregătește pentru aterizare în San Jose, întotdeauna li se taie respirația văzând prin fereastră văile verzi și munții frumoși. Costa Rica este țara vulcanilor, golfurilor, plajelor de nisip, insulelor și dealurilor. Deși este un stat relativ mic (o suprafață de 51 100 km2), aici trăiește cel mai mare număr de specii de animale și plante pe 10 mii de km2 din lume. Costa Rica găzduiește aproximativ 5% din biodiversitatea lumii! Biologii si turiștii admiră sute de reptile, păsări, mamifere și amfibieni și zeci mii de specii de plante. Nu degeaba este această țară central americană considerată paradisul fotografilor. Costaricanii sunt foarte conștienți de bogăția lor. În decursul ultimilor ani, mai ales datorită ecologiștilor voluntari și cu sprijinul guvernului, s-a reușit oprirea defrișărilor pădurilor tropicale aproape în întregime. În ceea ce privește cafeaua, și pe aceasta localnicii o apreciază în mod adecvat. Îi datorează prosperitatea și stabilitatea țării.
Arbuști de cafea (Coffea arabica) au ajuns în Costa Rica în jurul anului 1700. Primele plantații au fost stabilite în valea centrală, iar Costa Rica a devenit prima țară central-americană exportatoare de cafea (și de banane). Cultivarea cafelei a depășit curând, prin importanță, producția de cacao, tutun și zahăr. În anul 1829 a devenit principala sursă de venituri externe. Boom-ul cafelei l-a sprijinit guvernul, când a dăruit teren agricultorilor, care s-au angajat să cultive cafea pentru export. Desigur, nici o creștere, nu durează veșnic, iar industria de cafea costaricană a fost lovită de criză economică în anii 80 ai secolului XX.
Cu toate acestea, este în continuare valabil faptul că, cafeaua din Costa Rica este una dintre cele mai bune din lume. Se spune că, în spatele reînvierii popularității cafelei Cascara stă Aida Batlle din apropiatul Salvador. Cultivatoarea de cafea a apărut pe piață cu coji de cafea uscate, de pe plantațiile sale, și le-a atribuit proprietăți de sursă excelentă de cafeină și antioxidanți, care pe deasupra are un gust excelent. Cascara costaricană urmează astfel tradiția băuturii etiopiene, cunoscute ca hashara. Există două modalități de obținere a Cascarei - umedă și uscată.
Fiecare dintre acestea oferă un rezultat ceva diferit, ceea ce se reflectă în gustul cafelei. Fermierii costaricani aleg procesarea uscată, care se mai numește și „natural”. În timpul acestuia, boabele de cafea nu trec prin procesul de presare a pulpei în baie de apă, ci sunt lăsate în straturi subțiri la soare, până pulpa uscată începe să se decojească. Cascara produsă astfel are un gust fructat mai intens.
Sfaturi de preparare
Această cafea-ceai o puteți prepara prin infuzare în apă fierbinte (dozare recomandată: 15-20 grame la 500 ml apă). Infuzați Cascara timp de 5-10 minute.
Cojile de cafea uscate se pot și fierbe, în proporție de 7-10 grame la 250 ml apă. După 7-12 minute de fierbere, strecurați Cascara.
Are un gust minunat ea însăși, dar băutura o puteți îmbunătăți cu ghimbir, cuișoare, miere, lămâie sau portocale stoarse, sau cu lapte de cocos. Eficientă se dovedește și pregătirea prin cold-brew, adică înmuierea cojilor în apă rece și infuzarea mai lungă în frigider.
Devine un trend producerea de limonadă cu Cascara, de batoane műsli sau chiar făină.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți prepara această cafea-ceai turnând peste apă fierbinte (doza recomandată este de 15-20 de grame la 500 ml de apă). Cascara se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.