BOABE DE CACAO GRUNJOASE BIO
Crănțăniți vesel! Bucăți de boabe de cacao brute vă vor îmbunătăți starea de spirit și vor crește nivelul antioxidanților din sânge. De câte ori nu s-a întămplat să mâncați o bucată de ciocolată și să aveți apoi timp de o săptămână remușcări ... Fiți siguri, că în cazul boabelor de cacao sfărâmate, nu se va ajunge la așa ceva. Dimpotrivă - vă va învălui un val de 100% gust de ciocolată și energie pozitivă.
Compoziție
Boabe de cacao BIO 100%Gustul
Desigur, aceste boabe de cacao zdrobite nu neagă adevărata ciocolată neagră. La o degustare atentă se vor dezvălui și tonuri ușoare de fructe și alune.
Proveniența
Boabele de cacao - semințele arborilor de cacao originali (Theobroma cacao), sunt adesea folosite pentru a produce masa de cacao, pudră, ciocolată și diverse dulciuri. Pentru ca lista să fie completă, menționăm și faptul că unele triburi indiene l-au utilizat pentru producerea de fum. Iar indienii au fost de fapt cei care au descoperit capacitatea boabelor de cacao de a furniza energie și bună dispoziție. În epoca pre-columbiană le-au recunoscut nu numai ca o sursă de nutrienți valoroși, ci și ca o monedă de plată. Pentru azteci, semințele au fost un dar al lui Dumnezeul Qutezalcoatla mayasii l-au oferit drept ofrandă zeilor. Cacao, al cărui nume generic este derivat din greaca (Theos - Dumnezeu Brom - hrana), este un arbore originar răspândit inițial în sud-estul Mexicului până în bazinul Amazonului. Studiile recente, totuși, au identificat și zonele originare din Peru. Se dezvoltă în ecosisteme forestiere umede și a fost cultivat încă din perioada anilor 1900-900 î.e.n. Produce fructe din al cincilea an după germinare, anual poate avea până la 6.000 de flori, dar numai 20 de păstăi. Acestea conțin aproximativ 40 de semințe ascunse în ele. Agricultorii culeg păstăile întregi (fructe de cacao alungite, canelate longitudinal) de 3-4 ori pe an. Ei taie cu maceta și elimină semințele din pulpa albă dulce. Le lasă la fermentat câteva zile, apoi le usucă, fie la lumina directă a soarelui, fie în uscătoare. Dar ei trebuie să le întoarcă des ca să nu mucegăiască. În cazul acestor boabe zdrobite nu a fost utilizată nici o altă tehnologie de procesare. Semințele crude sunt doar tăiate în bucăți mai mici. Recolta mondială de boabe de cacao atinge 4 milioane de tone pe an. Printre cei mai mari producători sunt Coasta de Fildeș, Ghana, Indonezia, Nigeria, Brazilia ... Boabele de cacao sunt ingredientul principal al ciocolatei, dar și pulpa care le înconjoară nu se aruncă. Se folosește pentru prepararea băuturilor răcoritoare, a cocktailurilor sau a jeleurilor. De asemenea, poate fi transformată prin distilare într-o băutură alcoolică disponibilă în special în Statele Unite. Chiar dacă fiecare dintre noi îndrăgește ciocolata și cacao, nu știm întotdeauna dacă este sănătos. Studiile științifice confirmă faptul că boabele de cacao conțin o cantitate semnificativă de antioxidanți (poate cea mai mare dintre toate alimentele din lume), magneziu, calciu, potasiu, fosfor și teobromină și cofeină. Datorită acestui lucru ajută la inducerea confortului psihic, oferă energie și ajută la prevenirea anumitor boli. Puteți consuma boabe de cacao zdrobite ca și alune. Puteți să le consumați separat sau să presărați peste deserturi, salate sau pește. Sunt minunate cu un pahar de vin roșu.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Pot fi consumate ca și nucile.
Valoarea energetică: | 520 kcal |
Grăsimi: | 52 % |
Proteină: | 14 g |
Carbohidrați: | 20 g |
Theobromină: | 1,3 g |
Cafeină: | 0,1 g |