GUATEMALA SANTA ROSA LA CABANA – CAFEA BOABE
Gust perfect echilibrat, prelucrare excelentă. Ceștile se vor umple cu o bijuterie, care va captiva atât pe cunoscătorii experimentați cât și degustătorii ocazionali. Recolta guatemaleză de la ferma La Cabana se remarcă prin prospețime, în care dulceața de ciocolată este clar sesizabilă. De aceea a trezit interesul în rândul bariștilor și, prin urmare, nu va plictisi niciodată. Cafeaua specială a crescut înconjurată de bananieri, a fost recoltată în perioada de cea mai mare de maturitate și a fost prelucrată prin spălare atentă. Vi se face poftă?
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Guatemala Santa Rosa La Cabana este una dintre cafele pe care le veți îndrăgi foarte repede. Este plăcut dulce și totuși revigorantă. Veți găsi în ea gustul de ciocolată și totodată o atingere de fructe. Pentru că este cafea Arabica vă puteți aștepta la o spumă delicată, deschisă la culoare.
Originea cafelei
Se spune că fără cafea Guatemala nu ar fi acolo unde este astăzi. De mai bine de o sută de ani, boabele de cafea aduc resurse considerabile în vistieria statului din America Centrală, fiind unul dintre principalele articole de export și reprezentând 40% din veniturile agricole. Nu este surprinzător că guatemalezii au grijă de cafea, acordând o atenție maximă cultivării, recoltării și prelucrării acesteia. Și dacă mergeți la ferma La Cabana, veți trăi o experiență cu adevărat fermecătoare. Plantația este situată în sud-estul Guatemalei, în apropiere de Nueva Santa Rosa. Întreaga regiune Santa Rosa este situată în zona munților vulcanici, ridicându-se la o înălțime de 1845 de metri deasupra nivelului mării. Cu toate acestea, dealurile sunt moderate, cu o pantă de maximum 20 la sută. Zona este caracterizată de precipitații de 1100 - 1350 mm pe an, iar temperatura medie este de aproximativ 23°C. Deci este clar că arborilor de cafea le merge foarte bine la ferma La Cabana (și în împrejurimile sale).
Cele mai frecvent cultivate soiuri de Arabica includ Catuai, Caturra și Bourbon. Robusta în Guatemala este dificil de găsit. La fel de clare sunt și modalitățile de prelucrare a boabelor de cafea - pentru Guatemala este tipică cafea complet spălată (fully washed). Ferma Guatemala La Cabana recoltează fructele arborilor de cafea la cea mai mare maturitate. Exact când pe coaja lor galbenă apar pete închise. O astfel de perioadă are loc între decembrie și martie. Boabele se culeg exclusiv de mână. Chiar în ziua în care muncitorii le aduc de pe plantații, se elimină mecanic coaja și se lasă la fermentat în rezervoarele de fermentație timp de 36-48 de ore. În acest timp, pulpa de pe boabe se dizolvă și au loc procesele dorite de oxidare naturală a enzimelor. Cafeaua verde se usucă lent pe terase de beton.
În funcție de soare și temperatura aerului 4-7 zile. Datorită acestui fapt se pot dezvolta notele de ciocolată, iar gustul capătă echilibru și netezime. Pe lângă cultivarea arborilor de cafea, proprietarii fermei cresc și 160.000 de albine. Acestea polenizează florile arborilor de cafea și, în același timp, produc miere „de cafea” cu adevărat specială. În jurul plantațiilor cresc bananieri, nuci de macadamia și alte fructe tropicale. Menținerea biodiversității și exploatarea ciclului natural al naturii este crucială pentru întreprinderea La Cabana. La fermă se folosesc doar îngrășăminte organice și se protejează solul prin diversificarea plantelor cultivate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C