INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot
O cafea Arabica netradițională dintr-o regiune tradițională. Este un microtot unic al societății Sangameshwar, care își desfășoară activitatea în Karnataka cu trei obiective: să producă cafea de calitate superioară, să nu dăuneze naturii și să îi ajute pe oameni. Rezultatul este, de exemplu, această delicatesă. Delicată, cu o ușoară aciditate, dulceață de fructe și mângâiere de ciocolată. Numai bună de savurat.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate se caracterizează printr-un corp mediu, aciditate ușoară până la medie, o dulceață subtilă fructată și, în cele din urmă, un final de ciocolată cu o notă picantă discretă.
Deoarece este un microtot cu un gust stratificat inconfundabil, vă recomandăm să o pregătiți la filtru, aeropress sau cafetieră mocca.
Origine
India este una dintre țările care produce cea mai bună cafea cultivată la umbră. Marea majoritate a fermierilor locali gestionează plantații mici, în total aproximativ un sfert de milion de cultivatori de cafea. Aproximativ 80% din producție se exportă din India în lume, de obicei în Germania, Rusia, Spania, Belgia ...
Regiunea Karnataka, de unde provine India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate, este „cea mai eficientă” în ceea ce privește producția de cafea. Pe lângă acesta, arborii de cafea cresc și în zonele Kerala și Tamil Nadu. Dar să vă prezentăm regiunea Karnataka. Este situată în partea de sud-vest a Indiei și înainte de 1973 se numea Mysore. Numele actual se bazează pe combinația cuvintelor „karu” și „nadu”, care poate fi interpretată ca „teren înălțat”. Nu este de mirare, pentru că din Karnataka nu lipsesc munții - cel mai înalt are 1.925 m înălțime. În ceea ce privește clima în care cresc arborii de cafea, să menționăm că întreaga țară are patru anotimpuri în timpul cărora vin musonii (între iunie și septembrie ).
Sangameshwar administrează 810 hectare de teren la altitudini cuprinse între 900 și 1.650 de metri. Arborii de cafea cresc înconjurați de portocali, smochini sălbatici, piper și alte culturi, dar au și multe plante native în apropiere. Drept urmare, cresc la umbră, deci au mai mult timp să absoarbă substanțele aromatice din jur în fructele lor. Muncitorii îmbogățesc solul cu gunoi de grajd organic, pastă de cafea, coji și mulci.
Recoltarea manuală și prelucrarea atentă a boabelor de cafea sunt o parte esențială a procesului căruia Sangameshwar îi acordă o atenție maximă. Angajații cu experiență din fermă culeg cireșele coapte de cafea direct pe tufișuri, le duc la stația de spălare și le predă lucrătorilor. Recolta se varsă în rezervoare cu apă și se împinge prin plăci zdrobitoare, care îndepărtează coaja fructelor și parțial și pulpa. Apoi, cafeaua se toarnă în butoaie cu apă curată, unde rămâne câteva ore. Procesele de fermentare dizolvă resturile de pulpă și eliberează boabele de cafea. Urmează uscarea. Uscarea în lumina directă a soarelui este tipică pentru India. Cafeaua se întinde pe plăci de beton și se usucă prin amestecare frecventă (astfel încât să nu mucegăiască). Și apoi? Apoi, urmează sortarea, ambalarea și expedierea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda aleasă de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.