India - cafea solubilă 100% robusta
Cafeaua face aparține Indiei de mai bine de două sute de ani. În acest timp, și-a câștigat o reputație extraordinară și milioane de fani în întreaga lume. Fermierii locali experimentează practici de cultivare, inovează procesele de prelucrare și împing nivelul recoltelor spre experiențe gastronomice și mai bune an de an. Cafeaua solubilă obținută din cafea Robusta din India este o dovadă în acest sens.
Compoziție
Robusta 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua solubilă India - 100% Robusta este una dintre cele mai expresive cafele, dar în același timp echilibrată și delicată. În gustul său veți remarca în special nougat. Pentru a obține cel mai bun gust și aromă, turnați apă fierbinte, nu clocotită, peste cafeaua instant.
Originea cafelei
Robusta este cultivată de fermierii indieni mult mai mult decât cafeaua Arabica. Deci este clar că aceștia obțin rezultate magistrale, iar cafeaua Robusta din India este una dintre cele mai căutate. Legenda spune că sfântul Baba Budan a adus cafeaua în țară din Yemen. Acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 1670. El a ascuns șapte boabe prețioase de cafea în barba sa bogată.
Interesant este faptul că, până în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, indienii cultivau arbori de cafea mai mult ca plante ornamentale. Abia după sosirea britanicilor au fost plantate primele plantații cu scop comercial. Dar de la cireșele roșii de cafea până la o pungă de cafea instant este cale lungă. Cultivatorii indieni de cafea procesează cel mai frecvent boabele de cafea folosind așa-numita metodă umedă, ceea ce înseamnă că îndepărtează în apă cojile și pulpa din fructele arborelui de cafea - presându-le prin plăci de zdrobire. Boabele verzi desfăcute se toarnă apoi în rezervoare de fermentare, unde sunt lăsate să fermenteze timp de câteva ore. În timpul acestui proces natural, mucilagiul rezidual care acoperă cafeaua se dizolvă. Urmează apoi procesul de uscare, fie în lumina directă a soarelui, fie în uscătoare. Atunci când un producător de cafea solubilă achiziționează cafea verde Robusta din India, aceasta trebuie mai întâi să fie prelucrată corespunzător.
Următorul pas este măcinarea acesteia și prepararea unei infuzii foarte concentrate. După filtrare, aceasta este pulverizată în aer prin așa-numita pulverizare într-un mediu cu temperaturi ridicate. Micile picături se usucă imediat și cad sub formă de granule fine.
Despre cel care a „inventat” cafeaua solubilă au existat mult timp dispute. Este posibil ca aceasta să fi fost produsă pentru prima dată în Japonia la începutul secolului al XX-lea, dar nu a intrat în atenția consumatorilor decât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost furnizată soldaților americani.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o pregătire optimă, alegeți o ceașcă mică, cu un volum de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea solubilă și turnați apă fiartă de 90°C. Apa clocotită va răpi cafelei aroma sa caracteristică.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru a prepara cafeaua.