ECUADOR - cafea solubilă liofilizată
Nu o agitați, amestecați-o. Cafeaua solubilă o pregătiți într-o clipită. Specialitatea ecuadoriană din zona muntoasă a Anzilo conține atât Arabica blândă, cât și Robusta puternică. Exact jumătate la jumătate. Datorită acestui fapt, gustul rezultat este echilibrat, cu o aromă plăcută de citrice și struguri. Poate veți descoperi în ea și o parte din sălbăticia și diversitatea naturii indigene. Căci, Ecuadorul este țara cu cea mai mare biodiversitate pe kilometru pătrat din lume.
Compoziție
Arabica 70%, Robusta 30%Crema și gustul cafelei
După prepararea cu apă fierbinte, obțineți o aromă puternică cu aciditate medie. Cafeaua liofilizată Ecuador poartă urme de vin dulce și fructe citrice proaspete. Spuma este ușoară, delicată.
Originea cafelei
Ecuador nu este unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume. Totuși, putem spune că recolta anuală de pe versanții Anzilor este considerată de calitate superioară de către iubitorii de cafea. Prima zonă unde s-au plantat arborii de cafea este Jipijapa din provincia Manabi. S-a întâmplat în 1860. Cu 40 de ani mai târziu, piața mondială a înregistrat o scădere a exporturilor de cafea ecuadoriană, dar în anii 80 din secolul trecut producția a crescut din nou. Conform datelor oficiale ale guvernului, în 2012 aproximativ 150.000 de hectare de teren au fost alocate pentru cultivarea cafelei pe teritoriul acestei țări ecuatoriale. Raportul dintre Arabica și Robusta este echilibrat. Cea mai mare parte a cafelei este exportată din Ecuador în Rusia, Polonia, Germania, Columbia, Italia și Olanda.
Cafeaua solubilă ecuadoriană nu pierde nimic din efectele excelente nici din aroma tipică. Acesta a fost produsă prin așa-numita liofilizare, adică înghețare. Procesul implică tratarea clasică a boabelor de cafea (decorticare, uscare, prăjire). În proporție Arabica 70% de plantație și Robusta 30% cafeaua este pregătită, și o mare parte este lăsată să se evapore. Concentratul de cafea este apoi înghețat la -40 ° C. Masa rezultată merge la măcinare. În aparate speciale la joasă presiune, prin sublimare se scoate gheața din cafea. Cristalele de cafea rezultate pot fi direct ambalate. Dacă cafeaua liofilizată intră în contact cu apa, se dizolvă foarte ușor. Prin urmare, cafeaua solubilă este extrem de populară. Aceasta a apărut pe piață în 1937, și a fost produsă de firma Nestle. În timpul celui de-al doilea război mondial și imediat după aceasta, a avut loc o explozie a cererii de cafea solubilă. Potrivit International Coffee Organization, Cehii consumă în medie 3,26 kg de cafea instant pe persoană pe an. Dețin astfel primul loc în Europa.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o prepararea optimă, alegeți o cană mică cu un conținut de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați peste apă fiartă la o temperatură de 90 ° C. Apa clocotită distruge gustul distinct al cafelei.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru prepararea cafelei.