075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - cafea boabe

Cod: 1424

Păduri, cascade, vârfuri de munte, ceață ... și mirosuri. Este atât de fascinant și nu veți găsi nimic asemănător în altă parte a lumii. Zona Blue Mountains din partea de est a republicii Jamaica, miroase a flori, fructe și plante. Puternic și convingător. De aceea cafeaua care crește în zonă este absolut fantastică. Nu numai că are boabe mari, dar în special gustul perfect, unic și aroma stau în spatele succesului mondial al Blue Mountain Coffee. Bucurați-vă de o experiență cu adevărat perfectă.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
1 676,9 Lei /1000 g 167,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 6. 3. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Jamajka
Soi
Soi:
Bourbon
Regiune
Regiune:
Blue Mountains
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
900 - 1600m
Gust
Gust:
Ciocolată, Fructe, Nucă
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Gust

Cafeaua Jamaica Blue Mountain nu a ajuns în topul lumii din întâmplare. S-ar putea scrie și un roman despre calitățile cafelei Arabica. Primul capitol ar fi dedicat gustului plin, armonios și corpului mătăsos. Al doilea ar putea descrie aroma florală intensă, amestecată cu parfumul plantelor de munte. În al treilea capitol ar descrie gustul bogat de fructe răcoritoare combinate cu ciocolată, nuci și flori. Partea finală ar include probabil mii de recenzii de mulțumire și admirație. Dvs. ce ați scrie?

Originea cafelei

„Este cea mai frumoasă insulă văzută vreodată; se pare că munții și pământul ating cerul", a spus Cristofor Columb în 1494. Da, el a vorbit de Jamaica, în special de Blue Mountains. Munții albaștri sunt situați în partea estică a insulei. Insula măsoară aproximativ 45 de km lungime și 19 kilometri lățime. Altitudinea se ridică de la coastă la peste 2000 de metri, extrem de abrupt.

De la cel mai înalt punct al munților, Blue Mountain Peak, în condiții de vreme favorabilă, se poate vedea până în Cuba aflată la o distanță de 210 km. Blue Mountains sunt acoperiți de ceață aproape pe tot parcursul anului. Prin urmare, par a fi de culoare albastru-gri. Zona este variată atât climatic (la poalele munților temperaturile sunt în jurul valorii de 27°C, la vârfuri sunt de aproximativ 5°C), cât și prin faună și floră. Vegetația luxuriantă include 800 de specii de plante endemice, munții găzduind și cel de-al doilea cel mai mare fluture din lume, Papilo Homerus și cel mai mare număr de păsări migratoare din Caraibe. Unele părți ale munților sunt incluse în parcurile naționale Blue and John Crow Mountains National Park, care au fost înființate de guvernul jamaican în 1992 pentru a păstra pădurile rămase și pentru a proteja cel mai mare bazin insular. Turiștii și admiratorii atracțiilor naturale, sunt atrași în afară de Munții albaștri și de plantațiile de cafea. În 1728, sir Nicholas Lawes, guvernatorul insulei, a adus primii arbori de cafea de pe insula Hispaniola.Acesta, împreună cu insula Cuba, Puerto Rico și Jamaica, formează arhipelagul Antilelor Mari. O dezvoltare mai mare a cultivării cafelei în Jamaica datează din primul sfert al secolului al XIX-lea, când plantațiile s-au răspândit pe versanții Munților albaștri. Și trebuie remarcat că deja atunci cafeaua locală era o legendă mondială. În prezent, aproximativ 25 000 de agricultori se dedică cultivării, recoltării și prelucrării cafelei. La o altitudine de 900 - 1 600 de metri, fermierii lucrează plantațiile mici. Ei culeg manual fructele arborilor de cafea, din ianuarie până în februarie, și în fiecare zi aduc recolta la stațiile de colectare. Există peste 80 de stații în Jamaica. Fructele de cafea proaspăt culese sunt verificate acolo pentru a elimina cele verzi sau infestate cu insecte. Apoi, se spală pentru a îndepărta învelișul și pulpa. Boabele de cafea umede sunt întinse de lucrătorii stației pe plăci de beton, unde de obicei se lasă la uscat timp de 5 zile la lumina directă a soarelui.

În caz de vreme rea, cafeaua este uscată în uscătoare. Următorul pas este "odihna" cafelei. Boabele sunt turnate în saci și transportate într-un depozit în care rămân pentru cel puțin 10 săptămâni. Este o etapă importantă a procesării cafelei, în timpul căreia se dezvoltă anumite proprietăți unice. În cele din urmă, se îndepărtează impuritățile de pe boabe și cafeaua este selectată cu atenție. Blue Mountain Coffee este garanția calității superioare. Standardele sunt stabilite și monitorizate de Jamaica Coffee Industry Board. De aceea cafeaua păstrează parametrii de vârf de o perioadă lungă de timp. Jamaica reprezintă doar 1% din piața mondială a cafelei, iar 90% din aceasta se vinde în Japonia. Nu este ușor să aducem această raritate în Europa. Dar iubitorii de cafea vor găsi o cale spre Jamaica Blue Mountain.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Oare ce gust are Cea mai bună cafea a anului? Noi am încercat-o și putem spune că are un gust divin! Galapagos SC 18 de pe Insula San Cristobal este, în opinia noastră, una dintre cele mai bune cafele de plantație din câte există. Aroma sa intensă și echilibrul excelent al corpului și al acidității fac din ea favorita nostră. Descoperiți și dumneavoastră gustul caramelului dulce cu o atingere de lime. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
706,1 Lei /1000 g 70,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 6. 3. 2024

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot

Este ca o fată, ce roșește ori de câte ori o iei de mâna. Frumoasă, misterioasă, inaccesibilă. Îi atribuiți nume delicate, iar ea vă surprinde din nou și din nou. Este pur și simplu cea mai bună. Cea mai bună din lume. Gesha panameză, pe care iubitorii de cafea nu o numesc altfel decât Geisha, deschide noi orizonturi ale gustului. În spatele darului ei de a satisface simțurile, stă natura munților Boquete, îngrijirea delicată a fermierilor și munca delicată a prăjitorului.… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

HAWAII KONA HULA DADDY – cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HAWAII KONA HULA DADDY – cafea boabe

Plantațiile sunt mici, dar sunt multe. Cafeaua este printre cele mai de lux din lume și corespunzător de prețioasă. Arborii de cafea provin din Brazilia, dar în Hawaii produc recolte bogate. Arabica perfectă din partea de vest a Insulelor Hawaii o veți descrie cel mai bine după degustare. Experiența extrem de intensă este încununată de compoziții de flori, mango și ciocolată. Cafeaua Hawaii Kona Hula Daddy se află în topul mondial. Este pur și simplu exclusivă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
1 803,1 Lei /1000 g 180,3 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 6. 3. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »