LENTILE DE CIOCOLATĂ ALBĂ 34%
Ciocolata albă „dispare” întotdeauna foarte repede. Mai ales atunci când conține vanilie naturală cu lapte integral și mai ales dacă este făcută din cacao de calitate din Ghana. Exact așa sunt aceste lentile de ciocolată. Unele persoane le savurează la plimbare, alții le pun într-un terci, sau fac desert. Alegeți singuri care este modul preferat, ciocolata albă de calitate nu vă va dezamăgi.
Compoziție
Unt de cacao 34%, Zahăr, Lapte praf integral, Lapte praf degresat, Lecitină de soia, Extract natural de vanilieGust
Lentilele de ciocolată albă 34% excelează printr-un gust de lapte minunat și dulce, în care veți identifica clar vanilia parfumată.
Origine
Ghana nu este un nou venit printre producătorii de cacao. Este principala sa materie primă de export din agricultură și este al doilea cel mai mare exportator de cacao din lume, după Coasta de fildeș. Primii arbori de cacao (Theobroma cacao) ar fi fost plantați în 1879 de fermierul Tetteh Quarshie. El a adus semințele din expediția în Guineea Ecuatorială și le-a pus în pământ din zona Mampong de lângă orașul Accra.
Plantațiile din Ghana de astăzi nu sunt de obicei mai mari de trei hectare, iar fermierii s-au luptat (deseori încă se luptă) cu infrastructura neglijată, lipsa forței de muncă și alte dificultăți. Administrația locală caută de mult timp, cu mai mult sau mai puțin succes, să restructureze producția de cacao prin înlocuirea arborilor bătrâni cu alții noi, modernizarea drumurilor, cercetarea efectelor secetei și îngrășămintelor asupra culturilor de cacao.
Însă, trece mult timp până când boabele de cacao devin lentile de ciocolată. Pentru a simplifica întregul proces, vom spune că la început este destul de dificilă recoltarea fructelor de cacao și „extragerea” semințelor din pulpa acestora. Urmează apoi fermentația boabelor de cacao, urmată de uscare.
Recolta astfel pregătită este transportată la o fabrică de procesare, unde boabele sunt prăjite și măcinate. Materia primă este prelucrată în continuare prin tehnologie complexă până când devine cacao pur și unt de cacao. Ambele materii prime sunt amestecate împreună în proporții diferite, de exemplu, se adaugă lapte praf, extract natural de vanilie, zahăr și altele asemenea. Amestecul trebuie apoi temperat, răcit, turnat, reîncălzit... până când atinge parametrii doriți.
Ciocolata de calitate nu este doar gustoasă, dar și bogată în antioxidanți, vitamine și minerale. Însă persoanele cu alergii la lapte, cacao și vanilină ar trebui să fie precauți atunci când o consumă.
Se recomandă păstrarea lentilelor de ciocolată la o temperatură de 12-20 ̊C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți consuma lentilele de ciocolată „doar așa”, au un gust grozav când sunt dizolvate în lapte fierbinte sau în diverse deserturi sau fondue.
Valoarea energetică: | 2443 kj / 587 kcal |
Grăsimi: | 40 g |
din care saturați: | 24 g |
Carbohidrați: | 48 g |
din care zaharuri: | 48 g |
Proteină: | 8,4 g |
Sare: | 0,31 g |