

LENTILE DE CIOCOLATĂ ECUADOR ORIGIN 64%
Ciocolata din Ecuador și-a câștigat reputația ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Această ciocolată neagră cu 64% cacao are o aromă foarte intensă, cu urme de fructe și mirodenii.
Compoziție
Masa de cacao Ecuador 64%, Zahăr, Unt de cacao, Lecitină de soia, Extract natural de vanilieGUST
Lentilele de ciocolată din Ecuador sunt amărui, dar gustul conține un suflu de prospețime și o notă de banană dulce.
ORIGINE
Republica Ecuador este foarte strâns legată de cultivarea boabelor de cacao. Deși țara ecuatorială produce doar 4 la sută din volumul de cacao, în ceea ce privește calitatea acestora, reprezintă 70 la sută din producția mondială. Cacao din această țară este clasificat într-o clasă de calitate superioară, pentru că este extrem de delicat.
Cultivarea arborilor de cacao (Theobroma cacao) este importantă pentru locuitorii din Ecuador, nu numai pentru că reprezintă o sursă de cacao excelentă, dar și ca fenomen cultural și social. Cooperativele care asociază micii fermieri au grijă ca prețurile de achiziție să fie corecte (desigur, și calitatea mărfurilor oferite) și redirecționează o parte din profituri în viața familiilor, care sunt în mare parte foarte sărace. Trebuie să adăugăm, că țara a exportat „aurul negru”, așa cum sunt denumite boabele de cacao de către localnici, timp de 250 de ani, înainte ca cineva să se gândească să producă ciocolată în Ecuador. Materia primă sunt boabele de cacao provenite de la arborii de cacao din specia Arriba. Semințele excelează printr-o aromă delicată, floral-fructată.Inițial un stat indian, care a fost cucerit de spanioli în 1534 și destabilizat politic în secolul XX, Ecuadorul se confruntă în prezent cu datorie enormă. 40% din terenurile agricole sunt deținute de câțiva proprietari bogați, iar 2/3 din fermele familiale gestionează suprafețe foarte mici. Le este greu să să trăiască de pe urma acestor suprafețe mici, așa că mulți agricultori se mută în orașele mari, care promit câștiguri mai ușoare. Din păcate, deseori ajung în mahalale.
Ciocolata din Ecuador câștigă o reputație ca fiind una dintre cele mai bune din lume în prezent. Culege succese la competiții internaționale și adună medalii. Fiecare turist care vizitează Ecuadorul va întâlni o selecție fantastică de bomboane de ciocolată la aeroport, în piețe și magazine locale. Boabele de cacao sunt cel mai frecvent prelucrate în zonele Mania, Los Rios și El Oro.
De la semințele arborilor de cacao până la ciocolată este un drum lung. Boabele de cacao, scoase din păstăi și curățate de pulpă, sunt lăsate să fermenteze și să se usuce câteva zile. Următorul pas este prăjirea, zdrobirea și măcinarea. Din masa de cacao rezultată este necesar să separe untul de cacao și pudra de cacao. Ciocolata se face apoi din ambele ingrediente. Procesele tehnologice includ emulsificarea, frământarea, finisarea, temperarea, răcirea ...
Poate vă surprinde faptul că ciocolata în formă solidă a fost cunoscută abia din 1847. Până atunci, cacao se adăuga la băuturi, cel mai adesea în apă. Oamenii au descoperit cât de bun este gustul de cacao în lapte doar în secolul al XVIII-lea, în ciuda faptului că cacao se consuma din jurul anului 600.
Există multe motive pentru a vă delecta cu ciocolată. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, ciocolata ajută la menținerea unei dispoziții bune și aduce energie pozitivă. Nu degeaba cacao se află pe lista așa-numitelor superalimente, iar astronauții au în dotare ciocolata când pleacă în călătoriile lor în spațiu. Lentilele de ciocolată Ecuador origin sunt potrivite pentru vegetarieni și vegani.
În ceea ce privește alergenii, persoanele cu alergii la lapte, cacao și vanilină ar trebui să fie precaute. Produsul poate conține urme de coji de nucă.
Păstrați la o temperatură de 12-20 °C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.










Valoarea energetică: | 2317 kj / 558 kcal |
Grăsimi: | 41,9 g |
din care saturați: | 25,7 g |
Carbohidrați: | 37,7 g |
din care zaharuri: | 34,3 g |
Proteină: | 7,4 g |
Sare: | 0,08 g |
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LENTILE DE CIOCOLATĂ GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

DROPSURI DE CIOCOLATĂ ROȘIE 47,3% - ciocolată roșie
