LENTILE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ GHANA ORIGIN 70%
Ghana nu poate fi fără cacao. La fel cum noi nu ne putem fi fără cacao din Ghana. Ciocolata făcută din acest cacao este de obicei cremoasă, cu note de fructe și frișcă. Dacă gustați cu atenție, s-ar putea să le găsiți și în aceste lentile de ciocolată 70%. Deoarece conțin o cantitate foarte mare de substanță solidă de cacao, vă puteți aștepta la o experiență intensă și de lungă durată.
Compoziție
Pastă de cacao Ghana 70%, Zahăr, Unt de cacao, Lecitină de soia, Extract natural de vanilieGust
Lentilele de ciocolată neagră Ghana origin 70% excelează printr-un gust puternic, aromat de ciocolată, care însă lasă o senzație delicată și lejeră în gură. Cacao din Ghana este foarte cremos cu note subtile de fructe, ceea ce veți găsi și în aceste lentile de ciocolată.
Origine
Ghana este al doilea mare producător de boabe de cacao din lume, între anii 1911-1973 a acoperit 30-40 % din producția mondială. În prezent, ponderea este mai mică, de aproximativ 13 %. Cacao se cultivă în Ghana din 1895, când fierarul Tetteh Quarshie a adus mai multe boabe în buzunar, de pe insula Fernando Po (acum Bioko).
Arborii de cacao (Theobroma cocoa) au devenit rapid o parte importantă a agriculturii locale, preluați ulterior de guvern pentru a proteja fermierii de fluctuațiile prețului de cumpărare. Deși acest lucru nu a reușit complet, organizația Cocobod înființată și administrată de stat, le oferă subvenții pentru îngrășăminte și controlul calității. Datorită acestui fapt, ghanezii au reușit să mențină reputația de producători de cacao și să o dezvolte în continuare.
În prezent, aproximativ 1,6 milioane de oameni cultivă cacao în Ghana. Arborii de cacao sunt plantați în următoarele regiuni: în Vest, Centru, Brong Ahafo, Est, Ashanti și Volta.
Guvernul din Ghana își propune să proceseze cel puțin 40% din producția țării în propriile fabrici. Odată ce recolta de boabe de cacao ajunge la fabrică, boabele sunt curățate și prelucrate la presiune înaltă la 220 ̊C pentru a elimina toate bacteriile. Urmează prăjirea, zdrobirea și separarea cojilor. Abia atunci se pot măcina boabele de cacao. În timpul acestui proces, cacao se încălzește mecanic și astfel masa de cacao se topește. Odată ajuns la aproximativ 80 ̊C, este transportat în rezervoarele de răcire, apoi în tunelurile de răcire și forme. Din acestea, muncitorii scot blocuri de 25 de kilograme de masă de cacao. Acestea pot fi vândute de către producător sau utilizate pentru prelucrare ulterioară.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți folosi lentilele de ciocolată pentru consum direct, le puteți pune în terciul de mic dejun sau în gustare, le puteți adăuga la deserturi, puteți prepara din ele toppinguri sau diverse băuturi din ele.
Grăsimi: | 46 g |
din care saturați: | 29 g |
Carbohidrați: | 36 g |
din care zaharuri: | 31 g |
Proteină: | 6,3 g |
Sare: | 0,0 g |