PRUNE CU SCORȚIȘOARĂ - cafea boabe
Prunele suculente și scorțișoara dulce se potrivesc foarte bine. În combinație cu o cafea de calitate, sunt practic ceva irezistibil. Nu numai pentru confortul și revigorarea din timpul iernii, dar și pentru vară sau relaxare după activități sportive. Cafeaua are pur și simplu multe forme. Cea aromatizată devine din ce în ce mai populară.
Compoziție
Arabica 100%, Aromă naturalăSpuma și gustul cafelei
Baza cafelei Prune cu scorțișoară este Arabica de calitate, așa că vă puteți aștepta la o spumă delicată și o dulceață tipică. Datorită aromei naturale, vă puteți bucura atât de tonurile calde de scorțișoară cât și de linia suculentă de prune.
Proveniența cafelei
Marea majoritate a cafenelelor noastre aromate se bazează pe boabele de cafea din Puno Norte Peru. De ce? Este o cafea de o calitate excepțională crescută la mare altitudine. Plantațiile din care provin sunt situate în sudul muntos al țării. Capitala zonei numită Puno se află pe malul celebrului lac Titicaca. Toate acestea au o influență semnificativă asupra proprietăților cafelei locale. Temperatura, precum și compoziția solului vulcanic și umiditatea contribuie la gustul final al fiecărui bob. Desigur, trebuie să vedem și munca fermierilor și a prăjitorilor. Dar frumos unul după altul. Când fructele roșii ale arborilor de cafea din Puno Norte sunt coapte, ce se întâmplă între iunie și noiembrie, femeile locale pornesc la cules pe plantații. Aleg cu grijă boabele corespunzătoare, le culeg în coșuri mari și le duc la ferme pentru prelucrare. În Peru, cafeaua se prelucrează de obicei prin așa-numita spălare, adică fructele se toarnă în butoaie de apă și se sortează.
Apoi, folosind utilaje mai mult sau mai puțin sofisticate, acestea sunt împinse prin plăcile de zdrobire, care le îndepărtează coaja superioară și parțial pulpa dulce. Apoi muncitorii le pun înapoi în butoaiele cu apă și le lasă să fermenteze câteva zile. În timpul procesului natural de fermentare, pulpa se dizolvă complet, iar semințele se eliberează. Acestea sunt apoi uscate, fie la lumina directă a soarelui, fie în uscătoare. Dar mai au un drum lung de parcurs. După uscare, cafeaua se lasă la maturat în saci de iută timp de câteva săptămâni, la întuneric și răcoare. Apoi poate să pornească în sfârșit la bursă și în lume. În cazul nostru, la prăjitor, care îi acordă atenția cuvenită. În câteva zeci de minute, va regla temperatura necesară pentru a prăji cafeaua cu aroma ideală și cu cel mai minunat miros. În cazul cafelei Prune cu scorțișoară, aceasta este stropită cu un ulei cu aromă naturală înainte de prăjire.
Datorită acestui fapt, cafeaua capătă o dimensiune de gust complet nouă și, în același timp, nu pierde niciun profil de gust original. Aroma naturală conține exclusiv substanțe aromatice obținute din materiale de origine vegetală, de aceea este complet inofensivă pentru sănătate.
Prepararea cafelei aromatizate într-un aparat de cafea automat
Dacă veți folosi cafea aromatizată pentru a pregăti o băutură într-un aparat de cafea automat, vă recomandăm să vă asigurați că acest lucru este posibil în instrucțiunile de utilizare a aparatului de cafea. În caz că producătorul aparatului nu furnizează informații despre cafeaua aromată, vă rugăm să respectați următoarea recomandare. Aroma naturală cu care este aromată această cafea poate reacționa cu materialele plastice la contactul prelungit în recipient și să-l facă să se albească.
Aceeași regulă ar trebui respectată pentru măcinarea cafelei aromatizate în râșnițe (manual și electric). |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.