ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Doi Ași din India - un semn clar de înaltă calitate. Robusta 100%, cu o cremă minunată si o aroma plină, cu tonuri ușoare de alune îi va vrăji pe iubitorii de experiențe intense, dar și pe cei cărora le plac experimentele. Puteți s-o adăugați în arabica dumneavoastră preferata și să vă jucați cu proporțiile celor două specii de cafea la infinit. Sau bucurați-vă de ea prin diferite tipuri de preparate. Va fi diferită la ibric, la aeropress sau la espressorul de aragaz.
Compoziție
Robusta 100%Crema și gustul cafelei
Intensă, impozantă, de neuitat. Robusta India Cherry AA are un gust plăcut condimentat, adesea cu tonuri de nuci. Crema este coezivă, groasă și densă.
Originea cafelei
În India lucrează aproximativ 250.000 de cultivatori de cafea, aproape 90% dintre aceștia sunt agricultori mici. Aproape 80% din cafeaua indiană merge spre export, cel mai adesea în Germania, Rusia, Italia, Spania, Belgia, SUA și Franța. Cafeaua este cultivată în mod tradițional în trei zone - Karnataka, Kerala și Tamil Nadu, însă la acestea se adaugă treptat și localități mai puțin tipice. Cultivarea sistematică a cafelei a fost inițiată de renumitul sfânt Baba Budan, care a adus în India cele șapte boabe de cafea magice din Yemen. Plantațiile de cafea au început să înflorească la mijlocul secolului al XIX-lea, odată cu sosirea coloniștilor britanici. Toți arborii de cafea din India cresc la umbră, adesea aproape de mirodenii precum scorțișoara, cuișoarele, cardamomul, nucșoara.
Boabele de cafea absorb astfel o aromă unică. Înfloresc pe perioadă a 3-4 zile cu flori albe. Oricine a văzut plantațiile de cafea înflorite, nu va uita niciodată această experiență uluitoare. Recoltarea fructelor are loc la 9 luni după ofilire, din ianuarie până în martie, exclusiv manual. Prelucrare prin metoda umedă (fully-washed, wet-processed) separă boabele bune de cele stricate, le îndepărtează coaja, iar în rezervoarele de fermentare și stratul lipicios. Boabele de cafea le usucă fermierii la soare sau în uscătorii, cel mai adesea în ambele alternativ. Desemnarea AA din denumirea acestei cafele ne dă de veste, că este vorba de boabe de calitate înaltă, cu dimensiuni uniforme.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.