Brazilia Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
Cele mai bune loturi pe care le puteți gusta din plantațiile braziliene sunt acum la îndemâna dumneavoastră. Cafele Arabica din faimoasele regiuni Cerrado și Alta Mogiana nu vor dezamăgi nici pe cel mai mare cunoscător. Acestea vă vor încânta cu gustul de ciocolată și cacao, precum și cu un postgust de caramel. Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 este potrivit pentru prepararea unui espresso minunat, dar este excelentă și la filtru.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 se remarcă prin aroma sa intensă, în care se poate recunoaște cu siguranță ciocolata neagră și cacao, cu un minunat postgust de caramel. Corpul poate fi descris ca fiind plin, iar gustul intens. Spuma este ușoară și coerentă.
Această cafea este potrivită pentru prepararea unui espresso, dar este indicată și pentru preparare la filtru sau cafetieră moca.
Originea cafelei
Cu siguranță știți că Brazilia este cel mai mare producător de cafea din lume. Poate ați citit deja că primii arbori de cafea au fost plantați acolo în secolul al XVIII-lea. Așa că haideți să mai adăugăm câteva detalii despre zona locală. Inițial, cafeaua a fost cultivată în regiunea Santos, în apropiere de orașul São Paulo. În prezent, există plantații și în regiunile Minas Gerais, Espírito Santo, Bahia, Rondônia, Paraná, Cerrado și Alta Mogiana. Din aceste ultime două regiuni provine Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18.
Cerrado se află în partea de est a țării, o regiune acoperită de savane tropicale și munți, dar și de zone umede și păduri. Clima poate fi descrisă ca fiind semiumedă, tropicală, cu două anotimpuri dominante - anotimp uscat (aprilie-septembrie) și anotimp ploios (octombrie-martie). Temperaturile medii anuale variază între 22 și 27 ⁰C. Cerrado este cunoscut ca un sit cu o mare diversitate de specii de plante și animale, motiv pentru care o mare parte din aceste se supune unei protecții stricte. Cafeaua este cu aciditate scăzută și echilibrată, cu gust de ciocolată-caramel. Plantațiile se află la o altitudine de aproximativ 850 de metri și oferă o cantitate foarte mare de cafea excelentă. De asemenea, este demn de remarcat faptul că Cerrado a devenit primul producător de cafea care și-a certificat cafeaua - folosește denumirea de Designated Origin pentru soiurile sale de calitate excepțională.
Alta Mogiana este situată în apropiere de São Paulo, în nord-estul Braziliei. Este o zonă cu condiții climatice stabile, sol bogat în materie organică și o altitudine de 800-1000 de metri deasupra nivelului mării. Această cafea poate fi recunoscută prin dulceața foarte plăcută, aciditatea ușoară și notele luminoase de biscuiți, cacao și nuci.
La final, câteva informații despre denumirea NY2. Acesta ne arată că un eșantion de 300 de grame de cafea nu conține mai mult de 6 boabe cu un defect vizibil. Numărul foarte mic de boabe cu defecte garantează un gust delicios și consistent. Și ce înseamnă scr. 17/18? Abrevierea scr. (screen) descrie dimensiunea boabelor, care este o măsură importantă a calității. Boabele mari și, prin urmare, complet mature, oferă o aromă excelentă. Mărimea 17/18 este una dintre mărimile de top.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.