BRAZILIA DOLCE DIAMANTINA - CAFEA BOABE
În zona în care s-a născut această cafea, pot fi admirate și diamantele, în afară de viața sălbatică. Da, unele locații din Cerrado, Brazilia, sunt celebre datorită mineralelor rare. Ca și boabele de cafea locale, care sunt printre cele mai căutate din lume. Dolce Diamantina perfectă va încânta papilele gustative prin dulceața expresivă, un corp bun și gust la urmă delicat.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Dolce Diamantina nu și-a câștigat popularitatea din greșeală. Imaginați-vă o cafea dulce, cu un corp excelent, bogat, cu o aciditate redusă plăcută și un gust final, care lasă pe cerul gurii senzația ca și cum ați mușca dintr-un tort cu caramel cu nuci. Exact așa este Dolce Diamantina. O înghițitură nu este suficientă.
Originea cafelei
Spuneți Brazilia și veți auzi: fotbal, diamante, cafea. Pentru fiecare om este important un alt lucru. Desigur, pe noi ne interesează cel mai mult ultimul. Cafeaua braziliană este un concept. Nu numai pentru că are peste 300 de ani de istorie și a apărut în multe filme. Nu numai pentru că a fost savurată de Beethoven sau Balzac. Dar mai ales pentru că este absolut magnifică. În cazul cafelei Dolce Diamantino vom pune mâna pe foc pentru o experiență gustativă minunată. República Federativa do Brasil, cum sună numele oficial al celui mai mare stat din America de Sud, produce boabe de cafea încă de la mijlocul secolului al XVIII-lea. În prezent, livrează pe piață peste 33 la sută din volumul de cafea al lumii, peste 73 la sută din recolta braziliană este destinată exportului.
Arborii de cafea cresc în Brazilia la o altitudine cuprinsă între 400 - 1600 de metri. Boabele lor roșii sunt recoltate din luna mai până în septembrie și sunt de obicei prelucrate prin spălare completă (fully washed). Așa-numita metodă umedă susține prospețimea plăcută a cafelei și îmbunătățește notele naturale de fructe și flori. Cum arată toată procedura? În primul rând, muncitorii trebuie să parcurgă întreaga plantație de cafea și să culeagă manual cele mai coapte fructe. Arată ca niște cireșe, fiecare ascunde sub pulpa deschisă la culoare două boabe de cafea. Fructele se toarnă în rezervoare speciale cu apă, care le conduce către așa-numita moară. Între plăcile zdrobitoare, se elimină coaja și parțial pulpa. Apoi călătoresc spre vasele de fermentare. Rămân acolo câteva zeci de ore până când pulpa rămasă se dizolvă și boabele de cafea sunt eliberate complet.
Cooperativa Exportadora Atlantica Dolce Diamantina, de la care provine această recoltă Dolce Diamantina, usucă apoi cafeaua verde în lumina directă a soarelui. Muncitorii întind cafeaua pe terasele din beton și o amestecă ocazional pentru a preveni putrezirea și pentru a se usca uniform. De asemenea, este demn de remarcat faptul că această cafea Dolce Diamantina se remarcă prin boabe mari. Această cafea se prăjește mediu pentru a ieși în evidență cele mai atractive note. Este excelentă pentru preparare la aparate automate de cafea, espresoare precum și la filtru sau în cafetiere moca.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C
6. 12.