

BURUNDI KINYOVU PROFILE - cafea boabe
Doriți puțin exotism? Din inima Africii am adus citricele și scorțișoara învelite în straie de cafea. Pentru tropicala Burundi de pe malul de nord-est al lacului Tanganyika, cafeaua este elementul principal de export. Acesta este motivul pentru care fermierii locali acordă o atenție deosebită calității sale, după cum demonstrează și acestă arabica 100%.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Despre cafeaua din Burundi circulă informații că ar avea un mare potențial. Datorită tonurilor sălbatice, dar delicate, cafeaua se numără printre cele cu personalitate. După degustare, putem distinge în mod clar notele captivante de citrice completate la urmă cu scorțișoară. Această cafea este minunată pentru pregătirea unui espresso. Spuma sa este compactă, perfect pufoasă.
Originea cafelei
Burundi este un stat cu 17 provincii care se află între Rwanda, Congo și Tanzania. Clima sa este influențată de apropierea ecuatorului și altitudinea de 800-2000 de metri. Datorită acestui fapt, zona are condiții favorabile pentru agricultură, cu care se ocupă marea majoritate a populației pentru asigurarea mijloacelor de trai. Cel mai important produs de export al țării este cafeaua care crește rapid pe piețele mondiale. În Burundi se cultivă preponderent soiul Bourboun de înaltă calitate.
Arborii de cafea (Coffea arabica) au fost aduși în țară de belgieni, care au condus până în 1962 Burundi. Fabricile de prelucrare private din această țară din Africa centrală s-au profilat doar după Războiul Civil din 2006. Fermierii mici, de obicei, se ocupă de circa 300-400 de arbori de cafea, recoltează treptat pe toată perioada vegetației (iunie-septembrie), și majoritatea nu utilizează pentru aceasta nici un echipament.
Fructele de cafea asemănătoare cireșelor sunt prelucrate prin așa-numitul proces de spălare sau umed. Pulpa roșie este îndepărtată de fermieri în apă cu plăci speciale de zdrobire. Fermentarea are loc în apă peste noapte, după care boabele de cafea sunt uscate. Localnicii folosesc pentru aceasta "paturi africane" - paturi respirabile ridicate unde cafeaua este așezată într-un strat maxim de 5 cm. Importantă este întoarcerea permanentă, altfel cafeaua va mucegăi. Prăjim cafeaua doar în momentul în care o comandați. De aceea este proaspătă și aromatică.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.

























10. 8.
10. 8.
10. 8.
13. 7.
13. 7.
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MEXICO ALTURA - cafea boabe

PERU ANDES GOLD - cafea boabe
