CACAO EXTRA BRUT (22/24) - pudră de cacao
Pudra de cacao Extra Brut este un produs cu adevărat original. Amestecul din cacao de cea mai bună calitate îl vor aprecia chocoholicii, cofetăresele și mamele copiilor mici. Pentru primii va fi garantul unui gust excelent, celor de-al doilea le va furniza spațiu nelimitat pentru creativitate și ultimele le va ajuta seara cu ritualul de adormit. Cu alte cuvinte, cacaua adevărată nu va sta în sertar.
GUST
Cacao Extra Brut are un conținut minim de zahăr, deci este cu adevărat amar și are gust pronunțat de cacao. Culoarea intensă va oferi băuturilor și deserturilor nuanțe atractive. Cacao are un gust catifelat neted și rotund.
ORIGINE
Cei mai mari producători de boabe de cacao se găsesc în Africa. Nu este surprinzător că majoritatea furnizorilor mondiali de cacao se află în zone cu climă caldă și umedă. Aceasta este exact ceea ce se potrivește arborilor de cacao (Theobroma cacao).
Aproape 30 % din cacao pe piața globală provine din Coasta de Fildeș. Acesta aducea 2/3 din totalul veniturilor din țară. Cu toate acestea, fermierii locali trăiesc în condiții foarte mizerabile și mulți dintre ei nu au gustat niciodată o ciocolată adevărată. Printre furnizorii importanți de cacao sunt și țările Ghana, Nigeria, Camerun, Brazilia, Ecuador, Mexic, Peru și Republica Dominicană.
De asemenea, este bine de știut că 90% din cacao este cultivată în fermele familiale mici, doar 5% din cacao provin din plantații mari.
Ne putem imagina arborii de cacao foarte aproape de pomii de cireș din zona noastră. Aceștia provin din America tropicală și, potrivit arheologilor, oamenii îi cunoșteau și foloseau semințele deja în anii 1400-1110 ani î.e.n. În natură, acești copaci mereu verzi ating o înălțime de 5-8 metri. Pe plantații se întrețin la înălțimi mai mici. Înfloresc aproape tot timpul anului. Fructul este alungit, de aproximativ 30 cm, cu o suprafață ușor denivelată și brăzdat pe lungime. Fructele pot fi galbene, portocalii sau roșii. În interiorul fiecărui fruct în pulpă veți găsi aproximativ 40 de semințe - boabe de cacao.
Recoltarea fructelor este foarte solicitantă din punct de vedere fizic. Trebuie să fie îndepărtate cu atenție deoarece arborele de cacao va înflori din nou în acest loc. După ce au fost tăiate cu macete, fermierii scot semințele și, în unele cazuri, prelucrează pulpa dulce într-o băutură. Lasă semințele să fermenteze câteva zile, apoi le usucă - cel mai adesea la lumina directă a soarelui.
Dar drumul până la o pulbere îmbietoare de culoare maro este încă relativ lung. Boabele de cacao uscate trebuie să fie prăjite și zdrobite. Ulterior se îndepărtează coaja. Masa zdrobită călătorește la fabricile prelucrare, unde se produse masa de cacao. Din aceasta se presează untul de cacao. Substanța uscată, care rămâne este măcinată într-o pulbere foarte fină - cacao. Dar chiar și asta conține o parte din unt de cacao. Conform reglementărilor, acesta trebuie să fie peste 20%.
Cacao de tip numit olandez este și alcalinizat. Aceasta înseamnă că gustul și culoarea sunt îmbunătățite de regulatoarele de aciditate. Cacao este astfel mai fin și mai puțin acid. Pudra de cacao Extra Brut a fost produsă exact în acest fel.
Consumul de cacao evocă sentimente plăcute și aduce bucurie și o dispoziție bună. Conține antioxidanți și minerale precum magneziu, potasiu sau fier.
Pudra de cacao Extra Brut este potrivită pentru vegetarieni și vegani. Conține 22 - 24% unt de cacao.
Consumul acestui produs poate provoca o reacție alergică la persoanele care suferă de alergii la cacao. Produsul poate conține urme de coji de nuci.
Păstrați la o temperatură de 12-20 °C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unei băuturi delicioase de cacao. Poate fi preparat cu lapte clasic, lapte de soia sau lapte de orez. Este excelent și pentru coacerea deserturilor.
Valoarea energetică: | 1 605 kJ / 384 kcal |
Grăsimi: | 23 g |
din care saturați: | 13,8 g |
Carbohidrați: | 8,8 g |
din care zaharuri: | 0,4 g |
Proteină: | 18,9 g |
Sare: | 0,04 g |