Cafea boabe ZMEURĂ
La ce vă gândiți când spuneți cuvântul vară? Noi ne gândim la mirosul de zmeură, la o pantă acoperită cu arbuști de zmeură, deasupra căreia soarele tocmai apune și în zare se se aude un cuc. Acum puteți evoca o imagine romantică similară savurând această cafea. Pregătiți un ibric de cafea din boabele de cafea cu zmeură și invitați pe cei dragi la masă. O puteți face în fiecare anotimp. Momentele de întâlnire sunt atât de prețioase.
Compoziție
Arabica 100%, Aromă naturalăSpuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Zmeură are la bază boabele de cafea din regiunea Marcala din Honduras, care excelează prin aciditate medie și gust ușor de caramel. În combinație cu aroma naturală de zmeură, cafeaua este ușoară, proaspătă și elegantă. Deoarece este o cafea Arabica100%, vă va încânta cu o cremă delicată.
Originea cafelei
Cafeaua din Honduras devine tot mai cunoscută. În 2011, Buena Vida Coffee a numit-o cea mai bună cafea din America Centrală și a doua cea mai bună cafea procesată prin spălare din lume. Un an mai târziu, a invitat țara printre producătorii de cafea de elită din Special Coffees Association of America. Atunci nu ne surprinde faptul că există o mare cerere pentru boabele de cafea din Honduras. Și că prăjitorul nostru a ales aceste boabe să pregătească o cafea aromatizată, cu gust de zmeură pentru cunoscători.
Arborii de cafea în Honduras cresc la o altitudine de aproximativ 1 500 de metri. De obicei, sunt cultivați de micii fermieri pe suprafețe, care nu depășesc 2 hectare. Cireșele de cafea sunt prelucrate cel mai adesea prin metoda umedă, ceea ce înseamnă că, după ce au fost culese, se transportă la morile de apă, care îndepărtează coaja și pulpa. Boabele curățate fermentează apoi în vase de fermentare timp de câteva ore până la zile. Datorită acestei metode, în boabe se accentuează aromele ușoare, fructate.
Boabele verzi pregătite în acest fel ajung apoi la prăjitorul nostru. Depinde doar de priceperea, grija și experiența lui ce fel de cafea va trimite pe lume. Și pentru că mâinile sale sunt agile și simțul lui pentru cafea este rafinat, el a făcut și de această dată o cafea aromatizată par excellence!
Dar nu a fost ușor. El alege o metodă de aromatizare mai dificilă și lucrează cu o substanță aromatică pur naturală. Aici, spre deosebire de majoritatea aromatizărilor după prăjire, substanța aromatică este pulverizată pe boabe înainte de prăjire. Aroma se încorporează astfel mai bine în cafea și rămâne în ea mai mult timp. Cu toate acestea, este important să acordăm o atenție deosebită temperaturii, duratei și altor parametri ai întregului proces.
În cele din urmă, să menționăm că substanța aromatică naturală este obținută din material vegetal, nu este produsă sintetic. Prin urmare, nu încărcă organismul, nu provoacă arsuri la stomac sau alte probleme.
Prepararea cafelei aromatizate într-un aparat de cafea automat
Dacă veți folosi cafea aromatizată pentru a pregăti o băutură într-un aparat de cafea automat, vă recomandăm să vă asigurați că acest lucru este posibil în instrucțiunile de utilizare a aparatului de cafea. În caz că producătorul aparatului nu furnizează informații despre cafeaua aromată, vă rugăm să respectați următoarea recomandare. Aroma naturală cu care este aromată această cafea poate reacționa cu materialele plastice la contactul prelungit în recipient și să-l facă să se albească.
Aceeași regulă ar trebui respectată pentru măcinarea cafelei aromatizate în râșnițe (manual și electric). |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafea se toarnă apa la o temperatură de aproximativ 95 °C.