Cafea verde Columbia Supremo Medelin - boabe
Din Caraibe direct la dvs. De obicei boabele de cafea verde fie le prăjim, fie le măcinăm (sunt foarte dure, necesită o râșniță specială). Clienții vor primi astfel un produs finit din care pot pregăti o băutură la alegere. De data aceasta am făcut o excepție. Pentru cei cărora le place să experimenteze și doresc să încerce prăjirea acasă, oferim cafea în stare crudă. Recolta din zona Villa Maria este una dintre cele mai dulci, cu o prăjire bună se poate obține o cafea cu nuanțe exotice fructate și gust armonios de ciocolată.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Cafeaua verde pură nu are un gust distinctiv. Când pregătiți o infuzie din cafea verde, veți experimenta note de ceai verde fin, pentru unii, o astfel de băutură poate să semene cu o infuzie slabă de fasole.
Dacă vă decideți să prăjiți aceste boabe de cafea acasă vă așteaptă experiențe de degustare mult mai interesante. Cafeaua Columbia Supremo Medelin oferă tot ce e mai bun atunci când este prăjită la un nivel mediu, iar când totul merge bine, veți experimenta note de fructe exotice și ciocolată, corp puternic și aciditate gustoasă.
Originea cafelei
Villa Maria este o fermă care gestionează plantații situate sus, în munți. O găsiți în regiunea Caldas, prin care trec munții Cordillera de Vest și Cordillera Centrali. Solul fertil, ploile frecvente și temperaturile mai scăzute sunt ideale pentru arborii de cafea. Fructele lor se coc timp mai îndelungat, „acumulând” astfel mult mai multă aromă decât dacă ar crește în zonele joase mai calde.
În Columbia, aproximativ jumătate de milion de mici fermieri se dedică cultivării arborilor de cafea. Această țară este al treilea cel mai mare producător de cafea din lume. Boabele de cafea columbiene sunt foarte populare atât în SUA, cât și în Japonia, Franța, Germania și Italia.
Columbienii cultivă arbori de cafea încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În prezent Federația Națională a Producătorilor de Cafea, cunoscută pentru campania sa de marketing, în care folosește personajul fictiv fermierul Juan Valdez, este angajată în producția și exportul de cafea. Imaginea unui fermier și a catârului său cu saci de cafea în spate indică producția de cafea exclusiv columbiană. El evidențiază specificul cafelei columbiene și faptul că solul, altitudinea, varietatea și metoda de procesare stau la baza gustului deosebit.
Puteți folosi boabele verzi de cafea Columbia Supremo Medelin în mai multe moduri. Fanii experimentării au posibilitatea de a prăji propria cafea acasă. Există o serie de tutoriale despre cum să faceți acest lucru. Unii recomandă prăjirea în tigaie, alții la cuptor. Există și experimente și cu un aparat pentru floricele de porumb. Însă, cel mai sigur este să folosiți un mic prăjitor de cafea pentru acasă.
De asemenea, puteți pregăti o băutură bogată în antioxidanți, cofeină și acid clorogenic (CGA) din boabe verzi integrale. Boabele trebuie infuzate, infuzia se scurge și să consumați maxim o ceașcă de două ori pe zi.
Desigur, există și opțiunea de a folosi boabe pentru a decora obiecte mici. Ceea ce alegeți depinde de dvs.