CARAMEL SĂRAT cafea solubilă
Dacă vă place gustul dulce-sărat, atunci aceasta este o cafea pe care nu trebuie să o ratați. De calitate, prelucrată prin înghețare și ușor aromatizată, este exact ceea ce trebuie pentru o dimineață în natură sau o după-amiază la un film. Cafeaua solubilă Caramel sărat alungă plictiseala și lenea. Varsă bucurie și energie în vene. Doar, este făcută din boabe de cafea pline de soare din Mexic!
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%, Aromă naturală, CaramelCrema și gustul cafelei
Cafeaua solubilă aromatizată Caramel sărat este realizată dintr-un amestec de Arabica mexicană (80%) și Robusta (20%). De aici rezultă că baza sa este dulce în mod natural, cu un indiciu de note citrice. Prin adăugarea aromei de caramel sărat, a fost creată o cafea care combină aromele de mai sus prin sublinierea caramelului, adică o linie dulce, care este accentuată ușor de prospețimea fructelor și se termină cu un gust sărat atractiv.
Originea cafelei
Mexicul este o țară bine cunoscută în lumea cafelei. Majoritatea plantațiilor sunt situate în sudul țării și cel mai mult produc cafea Arabica. Cafeaua a apărut în țară încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, însă un mare boom a venit abia în anii '70. De-a lungul timpului, cafeaua a devenit cea mai valoroasă cultură de export din Mexic, aducând multe locuri de muncă. Însă, au venit și vremurile cu așa-numitele crize ale cafelei cauzate de gestionarea deficitară, supraproducția de cafea și scăderea prețurilor. Problemele au culminat în anii 1999-2003, când cantitatea de boabe de cafea prelucrate a scăzut și, astfel, și volumul investițiilor în întreținerea și îmbunătățirea plantațiilor.
Acest lucru nu schimbă faptul că cafeaua din Mexic mai are multe de oferit, grație sprijinului actual al guvernului local și a inițiativelor multor organizații non-profit care motivează cultivatorii organici sau Fair Trade și subliniază importanța soiurilor locale. Acestea necesită, printre altele, mai puțină îngrijire, cultivarea lor are un impact mai mic asupra mediului și sunt relativ mai puțin pretențioase în ceea ce privește forța de muncă. Vestea bună este că, din anul 2015 până în 2018, producția plantațiilor mexicane a crescut din nou.
Cafeaua instant sau solubilă nu este o realizare a ultimului deceniu, după cum s-ar putea părea. Istoria sa datează din 1937, când a fost lansată oficial pe piață. Trebuie remarcat faptul că prima versiune a acestei cafele numite Essence of Coffee a fost consumată de soldați în timpul Războiului Civil American, adică între anii 1861-1865. Era un amestec de extract de cafea, lapte praf și zahăr, cu o anumită consistență. Nu a devenit foarte populară, astfel încât producția sa a fost oprită. Primul brevet pentru cafea solubilă a fost înregistrat în 1881 de Alphonse Allais. S-a întâmplat în Franța.
Au urmat o serie de alte încercări de a produce o cafea, peste care să fie suficient să se toarne apă fierbinte, până când s-a obținut cafeaua solubilă pe care o cunoaștem în prezent. Cafeaua solubilă modernă este produsă fie prin pulverizare, fie prin înghețare. Noi preferăm a doua metodă, așa-numita liofilizare, adică uscare prin înghețare, care păstrează în cafea maximum de substanțe aromatice și o gamă întreagă de arome. Cafeaua liofilizată nu are un gust plat, ci dimpotrivă. Vă recomandăm să încercați beneficiile sale.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o prepararea optimă, alegeți o cană mică cu un conținut de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați peste apă fiartă la o temperatură de 90 ° C. Apa clocotită distruge gustul distinct al cafelei.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru prepararea cafelei.