COOKIES – cafea boabe decofeinizată
Decofeinizată, dar cu biscuiți. Cafeaua Arabica cu biscuiți va atrage pe oricine îi place să se răsfețe cu o combinație de cafea, lapte, ciocolată și vanilie. Boabele de cafea braziliene decofeinizate ies în evidență prin corpul lor plin, gustul echilibrat și neted și note ușoare de nuci și ciocolată. Înainte de prăjire, prăjitorul le-a stropit cu ulei purtător de aromă naturală, așa că le-a dat și note de biscuiți crocanți cu ciocolată. Gustați!
Compoziție
Arabica 100%, Aromă naturalăCrema și gustul cafelei
Cafeua boabe decofeinizată Cookies are la bază cafeaua Arabica Brazilia Minas Swiss Water Decaf, așa că veți recunoaște în ea ciocolata și nucile, vă veți bucura de echilibrul și netezimea ei, și de un postgust lung. Datorită aromei naturale, a câștigat ceva în plus - gustul de biscuiții crocanți cu ciocolată.
Originea cafelei
Cafeaua braziliană este una dintre cafelele clasice, care nu vor plictisi niciodată. Cookies este una dintre variantele sale, și să menționăm, că una de mare succes. Înainte de a trece la modul în care se produce efectiv cafeaua decofeinizată și aromatizată, să ne oprim la regiunea Sul de Minas. Veți descoperi o zonă deluroasă renumită pentru plantațiile de cafea din sudul Braziliei - acestea acoperă până la 70 la sută din suprafața regiunii Sul de Minas.
Marea majoritate sunt arbori de cafea din varietatea bourbon (Coffea arabica). Deși se caracterizează printr-un randament scăzut, este absolut excelentă la gust. Brazilienii cultivă varietatea bourbon de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Această varietate se dezvoltă cel mai bine la altitudini de peste 1.100 de metri. De aceea, o parte semnificativă a producției de cafea bourbon poartă denumirea SHG (Strictly High Grown). Atât compoziția solului, cât și conținutul de nutrienți din acesta, locația plantației, precipitațiile totale și durata și intensitatea luminii solare contribuie la gustul său (la fiecare varietate de cafea). Din acest punct de vedere, regiunea Sul de Minas are condiții excelente pentru cultivarea cafelei bourbon.
Cireșele de cafea se culeg în Sul de Minas din iunie până în septembrie. Muncitorii le prelucrează prin spălare, adică cu ajutorul apei. Fructele se toarnă în rezervoare, în care se îndepărtează mecanic coaja superioară, apoi se spală și se lasă să fermenteze. În timpul procesului natural de fermentație, de pe boabele de cafea se îndepărtează pulpa. Apoi boabele verzi trebuie bine uscate.
Dacă urmează să fie decofeinizate, trebuie supuse unui tratament suplimentar. În acest caz, a fost utilizat un proces certificat Swiss Water. Cafeaua se toarnă în apă fierbinte circulantă timp de 10 ore, ceea ce ajută la eliminarea treptată a cofeinei. Cofeina este captată de filtrele cu cărbune activ. Rezultatul este o cafea care conține mai puțin de 0,1% cofeină. Avantajul acestei tehnologii relativ pretențioase și costisitoare este că nu utilizează agenți chimici și este foarte blândă cu aroma unică a cafelei.
Cafeaua astfel procesată se usucă din nou, după care un timp se „odihnește” în saci. Pe măsură ce experții constată că poate fi prăjită, intră în joc o altă alchimie. Dacă cafeaua urmează să fie prăjită perfect și, în plus, aromatizată, este necesar să se lucreze cu uleiul purtător de substanțe aromatice. Prăjitorul nostru preferă o aromă naturală. O pulverizează pe cafea înainte de prăjire. Ca urmare, aroma și gustul sunt bine încorporate în boabe și rămân în ele mult timp după prăjire.
Prepararea cafelei aromatizate într-un aparat de cafea automat
Dacă intenționați să utilizați cafea aromatizată pentru a pregăti o băutură într-un aparat de cafea automat cu dozator, vă recomandăm să vă asigurați că acest lucru este posibil în instrucțiunile de utilizare a aparatului de cafea. Dacă producătorul aparatului nu furnizează nicio informație despre cafeaua aromatizată, vă rugăm să urmați recomandările de mai jos. Aroma naturală cu care este aromatizată această cafea poate reacționa cu materialele plastice din rezervor la contact prelungit și le poate albi.
Aceeași regulă trebuie respectată și pentru măcinarea cafelei aromatizate în râșnițe (manuale și electrice). |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua până la granulația adecvată modului ales de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 95 °C.