DOMINICANA BARAHONA AA - cafea boabe
Cu puțină exagerare, putem spune că, dacă pirații din Caraibe au băut cafea, era cu siguranță acesta. Dar adevărul este că în Republica Dominicană s-au cultivat arbori de cafea numai din 1720, când epoca de aur a lupilor de mare se încheia încet. Păcat, pentru că Arabica din regiunea Barahona are o compoziție perfectă, are un gust delicios și miros uimitor. Cafeaua tropicală reală ascunde în ea note fructate, de ciocolată și nuci. Piraților le-ar fi plăcut cu siguranță. La fel și dvs.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Dominicana Barahona AA se remarcă nu doar prin boabele mari și uniforme, dar în special pentru profilul bogat al gustului, în care puteți recunoaște portocale, ciocolată, migdale, nuci și miere. Aroma este dată de caracterul floral și de mirodenii. Arabica cu aciditate moderată are un gust excelent preparată la filtru sau în aeropress. Are o spumă delicată, dar bine legată.
ORIGINEA CAFELEI
Barahona este o regiune cunoscută și sub numele de Santa Cruz de Barahona, situată în sudul Republicii Dominicane. Este una dintre cele mai importante zone ale țării, o destinație pentru turiști și un loc unde se cultivă faimoasa cafea. Se poate spune că temperaturile se mențin la același nivel pe tot parcursul anului. În ianuarie, temperatura măsoară în medie 24,8°C, în 28 iulie 28°C. Din mai până în iunie și din septembrie până în octombrie sunt perioade cu precipitații mai mari. Plantațiile de cafea situate la mare înălțime împreună cu condițiile climatice excelente oferă agricultorilor locali posibilitatea de a cultiva o cafea cu un gust cu adevărat excepțional. Nu degeaba cafeaua Barahona este considerată una dintre cele mai bune cafele gourmet.
Republica Dominicană exportă doar 20 la sută din producția totală pe an (care este de aproximativ 25 000 tone), în principal din cauza consumului intern ridicat. Cel mai cultivat soi este Tipica, culesul cafelei are loc de obicei în perioada lunilor octombrie-iunie, iar majoritatea fermelor cultivă arbori de cafea pe plantații de până la 8 acri. În afară de Barahona, arborii de cafea se cultivă și în zonele Bani, Cibao, Ocoa, Neyba și Valdesia. Dominicanii produc cafea din 1720, în prezent în cea mai mare parte prin modalitate ecologică și la umbra arborilor de pin, macadamia și guava.
Fructele arborilor de cafea se procesează în ferme prin așa-numita metodă umedă. Aceasta înseamnă că cireșele de cafea coapte se pun de către muncitori în rezervoarele de apă, sunt împinse prin plăcile de zdrobire și decojite. Apoi fermentează în cuve de fermentare și sunt uscate la final fie în cuptoare, fie la soare.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.