075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

ECUADOR ALTURA BIO - cafea boabe

Cod: 1366

În Ecuador puteți admira arhitectura colonială, jungla sălbatică sau plajele lungi. Cafeaua acestei țări ecuatoriale este la fel de interesantă. Veți găsi la ea prospețimea fructelor și dulceața de caramel, puteți prepara din ea un espresso perfect și un cold brew fantastic. Prelucrarea umedă a boabelor de cafea promite un corp ușor cu aciditate plăcută.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
244,5 Lei /1000 g 24,4 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Ecuador
Soi
Soi:
Bourbon
Regiune
Regiune:
Loja
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1350 - 1750m
Gust
Gust:
Fructe, Caramel
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Arabica BIO 100%

SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI

Cafeaua Ecuador Altura BIO este o cafea cu aciditate moderată, deci fiți pregătiți pentru o aciditate ușoară, care îmbunătățește frumos baza gustului de piersică și caramel. Cafeaua este dulce, echilibrată și ușor condimentată. Spuma este deschisă la culoare, delicată, dar compactă.

ORIGINEA CAFELEI

În primul rând, trebuie subliniat faptul că această cafea a fost cultivată pe soluri fertilizate exclusiv natural și că fermierii au protejat-o de potențialii dăunători doar prin modalități biologice. O fermă certificată din provincia Zamora-Chinchipe, situată în regiunea Loja, poate să-și marcheze cafeaua cu eticheta BIO, datorită modalității de cultivare cu grijă deosebită pentru mediul înconjurător.

În Ecuador se cultivă arbori de cafea din anul 1860 și în prezent este una dintre cele 15 țări, care exportă atât Arabica, cât și cafea Robusta. Începând cu anul 2012, exportă cafea în 29 de țări din întreaga lume, din care 80% merge în Rusia, Polonia, Germania, Columbia, Italia și Olanda. Aproximativ o jumătate de milion de oameni din Ecuador își câștigă existența din cultivarea și prelucrarea cafelei, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 8 fermieri din Ecuador. Arborii de cafea se cultivă în mai multe zone (Intag, Pacto, Zaruma, Orellane), însă ecuadorienii înșiși susțin că cea mai bună cafea din țară crește în regiunea Loja, în apropierea Parcului Național Yacuri. Locația situată la mare altitudine, cu umiditate ridicată și sol vulcanic de calitate produce boabe de cafea de cea mai înaltă calitate.

Fermierii din Zamora-Chinchipe culeg cafeaua în principal cu mâna, din luna aprilie până în august. Ei culeg doar fructele cele mai roșii. Pornesc spre plantații dimineața, după ce culeg cireșele de cafea, le lasă să odihnească și abia după câteva ore le prelucrează prin așa-numita spălare. Toarnă cireșele în apă, le trec prin plăcile zdrobitoare și astfel le scapă de coajă și de o parte din pulpă. Boabele de cafea sunt apoi înmuiate timp de aproximativ 10 ore în rezervoare de fermentare. În cele din urmă, cafeaua trebuie uscată timp de aproximativ 8 zile pe așa-numitele paturi africane. De îndată ce conținutul de umiditate al boabelor ajunge la 14%, acestea sunt puse pe terase de beton, unde sunt uscate complet. Spălarea sau prelucrarea umedă (washed, wet-processed) este un mod foarte delicat de producere a cafelei de cea mai înaltă calitate. Obține astfel note proaspete, fructate.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


COLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

COLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO cafea boabe

100% arabica, 100% experiență! Eleganta Colombia Supremo Medelin vă va pregăti o întâlnire de neuitat cu fructele exotice și ciocolată. Cu toate că este puternică și aromată, oferă senzația de armonie chiar catifelare. Boabele de cafea exclusive și regulate sunt prăjite intens, eliberând astfel uleiuri delicate și arome atrăgătoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
168,4 Lei /1000 g 16,8 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024

PAPUA NOUA GUINEE (PNG) Sigri Estate - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PAPUA NOUA GUINEE (PNG) Sigri Estate - cafea boabe

Populația indigenă semi dezbrăcată, crocodili periculoși și vulcani clocotitori? Da, și aceasta este Papua Noua Guinee. Noi însă, vă aducem din ea o gustare mai tentantă. Cafeaua, care a crescut în renumita regiune Eastern Highlands, este, la fel ca țara ecuatorială, picantă și parfumată. Plantațiile familiale mici se concentrează pe cultivarea unei arabica de înaltă calitate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
249,8 Lei /1000 g 25,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024

COLUMBIA EXCELSO MEDELIN cafea boabe BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

COLUMBIA EXCELSO MEDELIN cafea boabe BIO

Când luați în mână o ceașcă de cafea aromată, amintiți-vă de toți aceia datorită cărora o puteți savura. Fermierii și familiile lor, culegătorii, muncitorii, șoferii, comercianții, prăjitorii... Din îndepărtatul sud al Americii, boabele de cafea au călătorit câteva săptămâni. Au crescut pe coastele Anzilor, în regiunea Pedregal, faimosă pentru solurile fertile. Corpul cafelei este plin, gustul echilibrat și aroma delicată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
227,8 Lei /1000 g 22,8 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »