ECUADOR ALTURA BIO - cafea boabe
În Ecuador puteți admira arhitectura colonială, jungla sălbatică sau plajele lungi. Cafeaua acestei țări ecuatoriale este la fel de interesantă. Veți găsi la ea prospețimea fructelor și dulceața de caramel, puteți prepara din ea un espresso perfect și un cold brew fantastic. Prelucrarea umedă a boabelor de cafea promite un corp ușor cu aciditate plăcută.
Compoziție
Arabica BIO 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Ecuador Altura BIO este o cafea cu aciditate moderată, deci fiți pregătiți pentru o aciditate ușoară, care îmbunătățește frumos baza gustului de piersică și caramel. Cafeaua este dulce, echilibrată și ușor condimentată. Spuma este deschisă la culoare, delicată, dar compactă.
ORIGINEA CAFELEI
În primul rând, trebuie subliniat faptul că această cafea a fost cultivată pe soluri fertilizate exclusiv natural și că fermierii au protejat-o de potențialii dăunători doar prin modalități biologice. O fermă certificată din provincia Zamora-Chinchipe, situată în regiunea Loja, poate să-și marcheze cafeaua cu eticheta BIO, datorită modalității de cultivare cu grijă deosebită pentru mediul înconjurător.
În Ecuador se cultivă arbori de cafea din anul 1860 și în prezent este una dintre cele 15 țări, care exportă atât Arabica, cât și cafea Robusta. Începând cu anul 2012, exportă cafea în 29 de țări din întreaga lume, din care 80% merge în Rusia, Polonia, Germania, Columbia, Italia și Olanda. Aproximativ o jumătate de milion de oameni din Ecuador își câștigă existența din cultivarea și prelucrarea cafelei, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 8 fermieri din Ecuador. Arborii de cafea se cultivă în mai multe zone (Intag, Pacto, Zaruma, Orellane), însă ecuadorienii înșiși susțin că cea mai bună cafea din țară crește în regiunea Loja, în apropierea Parcului Național Yacuri. Locația situată la mare altitudine, cu umiditate ridicată și sol vulcanic de calitate produce boabe de cafea de cea mai înaltă calitate.
Fermierii din Zamora-Chinchipe culeg cafeaua în principal cu mâna, din luna aprilie până în august. Ei culeg doar fructele cele mai roșii. Pornesc spre plantații dimineața, după ce culeg cireșele de cafea, le lasă să odihnească și abia după câteva ore le prelucrează prin așa-numita spălare. Toarnă cireșele în apă, le trec prin plăcile zdrobitoare și astfel le scapă de coajă și de o parte din pulpă. Boabele de cafea sunt apoi înmuiate timp de aproximativ 10 ore în rezervoare de fermentare. În cele din urmă, cafeaua trebuie uscată timp de aproximativ 8 zile pe așa-numitele paturi africane. De îndată ce conținutul de umiditate al boabelor ajunge la 14%, acestea sunt puse pe terase de beton, unde sunt uscate complet. Spălarea sau prelucrarea umedă (washed, wet-processed) este un mod foarte delicat de producere a cafelei de cea mai înaltă calitate. Obține astfel note proaspete, fructate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.