075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - cafea boabe

Cod: 1910

Cafeaua din Yirgacheffe are un profil de gust de citrice și un corp rotund. Boabele uneia dintre cele mai prestigioase regiuni de cafea sunt îndrăgite de cunoscătorii din întreaga lume. Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nu va înșela așteptările celor care caută perfecțiunea sau ale fanilor calității stabile. Pe lângă ușoarele note de citrice, îi va încânta cu gustul de afine și caramel.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
298,8 Lei /1000 g 29,9 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Etiopia
Soi
Soi:
Heirloom
Regiune
Regiune:
Yirgacheffe
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1950 - 2150m
Gust
Gust:
Caramel, Citrusy, afine
Prelucrarea
Prelucrarea:
Uscată
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Arabica BIO 100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO este o cafea Arabica premium cu o aciditate medie de lămâie și un corp rotund și catifelat. Are o aromă atractivă care combină afinele, bergamota și caramelul. În planul doi oferă note de fructe coapte subliniate de un postgust de caramel. Această cafea este excelentă în toate tipurile de preparare. În mod cert este potrivită pentru filtru sau cafetieră moka, emană o aromă minunată la un espressor manual. Bariștii recomandă, de asemenea, prepararea la rece adică cold brew.

Originea cafelei

Oricine se interesează, chiar și numai în treacăt, de cafea, cu siguranță a auzit de regiunea Yirgacheffe. În sudul Etiopiei, la poalele munților Gorazde, se află una dintre cele mai importante zone de cultivare. Acolo, arborii de cafea cresc la înălțime pe dealuri, permițând fructelor roșii să se coacă încet și să acumuleze cele mai bune arome pe care le poate oferi cafeaua.

Unele surse afirmă că aici în Etiopia a fost descoperită cafeaua în jurul anului 850 e.n., deci s-a născut în Etiopia, ca să spunem așa. De altfel, localnicii consideră că prepararea cafelei este un ritual care poate dura până la două ore și este destinat doar prietenilor foarte apropiați ai gazdei.

De asemenea, merită menționat faptul că Etiopia a avut o istorie cu adevărat turbulentă, iar climatul său politic și economic a avut, în mod evident, un impact asupra cultivării arborilor de cafea. Una dintre cele mai mari crize ale țării a fost în 2003, când prețul cafelei la poarta fermei nu acoperea nici măcar costurile de cultivare și prelucrare a acesteia. Mulți fermieri au fost nevoiți atunci să își abandoneze plantațiile și să caute un alt mod de viață în marile orașe. În ciuda acestui fapt, fermele din Etiopia s-au păstrat, iar cafeaua a rămas cel mai important produs de export al țării.

Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO Arabica a primit denumirea de la stația de procesare Aricha, care a fost fondată de fermierii locali. A doua generație de cultivatori de cafea a decis să construiască fabrica, care în prezent colaborează cu aproximativ 1 500 de fermieri. Angajații fabricii supraveghează și recolta și verifică cu atenție calitatea boabelor livrate.

Fermierii procesează cireșele de cafea prin metoda naturală, ceea ce înseamnă că le întind pe așa-numitele paturi africane (Aricha are 220 de paturi) și le usucă încet (până la 3 săptămâni) la lumina directă a soarelui. Acesta este un proces lung și solicitant, deoarece boabele nu trebuie să fie udate de ploaie, trebuie să fie întoarse frecvent și, în cele din urmă, boabele trebuie să fie curățate de cojile uscate și de pulpă. Cafeaua produsă în acest mod are în mod natural note fructate și o dulceață complexă.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă cafea.
  3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super delicată, extrem de parfumată și dulce ciocolatie. Cafeaua din populara plantație braziliană Fazenda da Lagoa (Ferma de lângă lac) este una dintre cele mai căutate din lume. Crește în îmbrățișarea pădurii tropicale, înconjurată de munți și lacuri cristaline. O prăjim la intensitate medie, pentru a-i menține corpul perfect neted și aroma fructată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
202,4 Lei /1000 g 20,2 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024

15% JOS
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe

Popularul soi Bourbon este caracterizat de boabe mici și regulate, aciditate complexă și corp întreg. Cafeaua de plantație guatemaleză nu ar trebui să lipsească din portofoliul dumneavoastră de bunătăți favorite. Extraordinar de intensă, fructat aromată și prăjită mediu - poate fi savurată ca un mic ristretto, dar și ca un espresso clasic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
159,4 Lei /1000 g 135,5 Lei /1000 g 13,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND cafea boabe

Când nu sunteți inspirați, aveți o piatră pe inimă sau vă doare capul de atâtea griji... atunci este timpul să vă pregătiți încă ceașcă de cafea aromată. Și de ce să nu fie o delicatesă mexicană cu o aromă pronunțată și un gust dulce? Cafeaua Maragogype Barranco Hand a fost selectată și de Nespresso, pentru crearea produsele sale premium. Bucurați-vă de o experiență de neuitat cu o cafea bună! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
279,8 Lei /1000 g 28,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 2. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »