Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - cafea boabe
Cafeaua din Yirgacheffe are un profil de gust de citrice și un corp rotund. Boabele uneia dintre cele mai prestigioase regiuni de cafea sunt îndrăgite de cunoscătorii din întreaga lume. Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nu va înșela așteptările celor care caută perfecțiunea sau ale fanilor calității stabile. Pe lângă ușoarele note de citrice, îi va încânta cu gustul de afine și caramel.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO este o cafea Arabica premium cu o aciditate medie de lămâie și un corp rotund și catifelat. Are o aromă atractivă care combină afinele, bergamota și caramelul. În planul doi oferă note de fructe coapte subliniate de un postgust de caramel. Această cafea este excelentă în toate tipurile de preparare. În mod cert este potrivită pentru filtru sau cafetieră moka, emană o aromă minunată la un espressor manual. Bariștii recomandă, de asemenea, prepararea la rece adică cold brew.
Originea cafelei
Oricine se interesează, chiar și numai în treacăt, de cafea, cu siguranță a auzit de regiunea Yirgacheffe. În sudul Etiopiei, la poalele munților Gorazde, se află una dintre cele mai importante zone de cultivare. Acolo, arborii de cafea cresc la înălțime pe dealuri, permițând fructelor roșii să se coacă încet și să acumuleze cele mai bune arome pe care le poate oferi cafeaua.
Unele surse afirmă că aici în Etiopia a fost descoperită cafeaua în jurul anului 850 e.n., deci s-a născut în Etiopia, ca să spunem așa. De altfel, localnicii consideră că prepararea cafelei este un ritual care poate dura până la două ore și este destinat doar prietenilor foarte apropiați ai gazdei.
De asemenea, merită menționat faptul că Etiopia a avut o istorie cu adevărat turbulentă, iar climatul său politic și economic a avut, în mod evident, un impact asupra cultivării arborilor de cafea. Una dintre cele mai mari crize ale țării a fost în 2003, când prețul cafelei la poarta fermei nu acoperea nici măcar costurile de cultivare și prelucrare a acesteia. Mulți fermieri au fost nevoiți atunci să își abandoneze plantațiile și să caute un alt mod de viață în marile orașe. În ciuda acestui fapt, fermele din Etiopia s-au păstrat, iar cafeaua a rămas cel mai important produs de export al țării.
Cafeaua Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO Arabica a primit denumirea de la stația de procesare Aricha, care a fost fondată de fermierii locali. A doua generație de cultivatori de cafea a decis să construiască fabrica, care în prezent colaborează cu aproximativ 1 500 de fermieri. Angajații fabricii supraveghează și recolta și verifică cu atenție calitatea boabelor livrate.
Fermierii procesează cireșele de cafea prin metoda naturală, ceea ce înseamnă că le întind pe așa-numitele paturi africane (Aricha are 220 de paturi) și le usucă încet (până la 3 săptămâni) la lumina directă a soarelui. Acesta este un proces lung și solicitant, deoarece boabele nu trebuie să fie udate de ploaie, trebuie să fie întoarse frecvent și, în cele din urmă, boabele trebuie să fie curățate de cojile uscate și de pulpă. Cafeaua produsă în acest mod are în mod natural note fructate și o dulceață complexă.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă cafea.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.