Guatemala Black Honey Coban - cafea boabe
Certificatul de naștere al acestei cafele a fost semnat de Augusto Robles, proprietarul unei ferme de familie situată pe dealurile San Cristobal Verapaz. Are de ce să fie mândru - compania lui prosperă, iar cafeaua își găsește drumul către fanii celei mai bune calități din întreaga lume. Guatemala Black Honey Coban, este renumită în special datorită unui profil minunat de gust, care combină fructe uscate, cacao și crema de caramel. O recomandăm cu căldură!
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Cafeaua Guatemala Black Honey Coban, ca multe alte cafele Arabica din Guatemala, are un corp excelent, gust plin, bogat și aciditate ușoară de fructe. Spre deosebire de alte cafele, vă veți bucura de notele de fructe uscate, cacao și crema de caramel. Această cafea este excelentă pentru prepararea cafelei espresso, latte sau cappuccino. Gustul său inconfundabil se dezvoltă frumos atunci când se prepară într-o cafetieră moca sau la filtru.
Originea cafelei
Guatemala produce cafea din anii 1950. La un moment dat, a fost chiar și cel mai mare exportator din America Centrală. În prezent, exportă peste 3 milioane de saci de 60 de kilograme pe an, acoperind aproximativ 2,5% din piața mondială a cafelei. Acesta este un produs cheie de export pentru țară - reprezintă 40% din veniturile din exporturile agricole.
Cu puțină exagerare putem spune că veți găsi cafea în Guatemala la fiecare colț. Arborii de cafea sunt cultivați în 20 din cele 22 de regiuni, pe o suprafață totală de 270 de mii de hectare. Marea majoritate a arborilor cresc la umbră și aproape toți arborii sunt din soiul Arabica. Fermierii prelucrează de obicei fructele roșii prin spălare, mai rar prin așa-numita semi-spălare. Rezultatul unei astfel de proceduri se numește „cafea de miere”. Este exact cazul cafelei Guatemala Black Honey Coban de la ferma familiei August Robles.
Semi-spălarea este o combinație între un proces de spălare și o metodă uscată de procesare a boabelor de cafea. Fructele de cafea, care ascund de obice
i două boabe verzi, se toarnă în apă de către muncitori, unde sunt decojite cu ajutorul plăcilor de zdrobire. După aceea, însă, nu le readuc în apă curată pentru a fermenta în ea, dar boabele, încă acoperite cu pulpă, se usucă imediat. Deoarece pulpa este dulce și se usucă lent, boabele absorb o cantitate considerabilă de zahăr. La final, desigur, de pe o astfel de cafea uscată trebuie îndepărtate cu grijă resturile de pulpă uscată. Rezultatul este o recoltă cu un gust dulce mai pronunțat, fructat și cu note pline de cacao și caramel.
Când am menționat de familia lui August Robles, trebuie să mai adăugăm că acesta conduce ferma încă de la sfârșitul secolului XX, având 10 angajați în afara sezonului iar în timpul culesului aproximativ cincizeci de muncitori sezonieri. Muncitorii merg pe plantații din decembrie până în martie, culegând boabele de cafea manual și procesându-le prin așa numita semi-spălare. Procedura mai puțin obișnuită a fost perfecționată, așa că a câștigat un renume minunat printre iubitorii de cafea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua până la granulația adecvată modului ales de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 95 °C.
2. 11.