GUATEMALA SHB EP ACATENANGO - cafea boabe
A explodat ultima dată în anul 1972. Culmile sale sunt acoperite de păduri virgine, creștetele de moloz. Și a dat nume cafelei fine, pe care, chiar sub culmile ei, agricultorii din Guatemala o recoltează de câteva ori pe an. Acatenango reprezintă o aventură irezistibilă pentru mulți turiști. La fel este și pentru iubitorii de cafea cu bob echilibrat, aciditate medie și un profil de gust pur. Boabele de cafea de pe dealurile înălţate deasupra Oceanului Pacific poartă gustul caiselor, portocalelor și al ciocolății.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Guatemala SHB EP Acatenango face parte dintre cafelele cu aciditate medie, datorită căreia este foarte populară. Are o aromă intensă, un corp echilibrat și un profil de gust pur. În gust veți remarca fructe citrice și caise dulci și un sărut ușor de ciocolată. Deoarece este Arabica 100% are un caimac delicat, dar consistent.
Proveniența
Țara din America Centrală cu malurile scăldate de Oceanul Pacific și Marea Caraibelor nu are nevoie de o prezentare lungă. Climatul tropical cu temperaturi medii anuale în jur de 25⁰C oferă condiții excelente pentru pădurile tropicale care acoperă întreaga regiune de nord a țării. Unii dintre copaci cresc până la 70 de metri înălțime. Guatemala are de asemenea savane, păduri mixte, lacuri, plaje și vestigii din vremurile Mayașe. În centrul Guatemalei se situează lanțul muntos Sierra Madre de Chiapas, cu o serie de vulcani. Vârfurile celor mai înalți sunt acoperite permanent de zăpadă.
Acatenango, care a dat numele său cafelei locale aromate, este încă considerat activ. A înregistrat erupții în 1924, 1927 și 1972. Cel mai înalt punct al vulcanului este situat la o altitudine de 3976 de metri deasupra nivelului mării și poate fi atins după o drumeție de câteva zile cu ghid. La poalele acestui vulcan, în solul bogat în minerale, fermierii cultivă arbori de cafea din soiul Arabica. Fructele roșii recoltează treptat atunci când sunt coapte, de mai multe ori pe an. Datorită acestui fapt, ei obțin o cafea plină de arome și de o calitate extraordinară. Prelucrarea se realizează prin așa numita metodă umedă - fructele se pun în recipiente cu apă, se trec prin placi de sfărâmare și fructele decorticate se lasă să fermenteze timp de câteva zile în apă.
Prin fermentare se descompune pulpa ce înconjoară boabele de cafea. În cele din urmă, acestea sunt uscate fie la lumina directă a soarelui, fie în uscătoare. În aceste zone cafeaua este cultivată de fermieri încâ din anul 1880. Creșterea cererii pentru delicatesa guatemaleză de sub vulcanul Acatenango, s-a remarcat pe piața mondială în ultimii ani. Cafeaua este un pilon esențial al economiei Guatemalei. Toți producătorii de cafea sunt asociați în Anacafe (Asociación Nacional del Café), încă din anul 1960.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
11. 2.
7. 2.