HONDURAS FINCA LA HACIENDA - Micro Lot
Ce este special la cafeaua din Honduras? De exemplu, faptul că, după o lungă perioadă de timp, revine pe piața mondială. Că fiecare micro lot are un gust diferit, că este cultivată, recoltată și prelucrată cu dragoste. Cu siguranță această specialitate vă va încânta cu profilul său neted, gustul deosebit de fructat și amprenta delicată de ciocolată. Am adus-o dintr-o regiune a cărei cafea a câștigat concursul Cup of Excellence.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Honduras Finca la Hacienda excelează printr-o aromă și un gust proaspăt, fructat, în care se reflectă și fructele zemoase. Puteți recunoaște piersici sau mere verzi, unii identifică struguri și fructe tropicale. Aciditatea florală subliniată cu dulceața de ciocolată face din această cafea o adevărată bijuterie.
ORIGINEA CAFELEI
Regiunea El Paraiso este situată în sudul Hondurasului, la granița cu Nicaragua. Cea mai mare parte se situează la o altitudine între 1000 și 1400 de metri, temperaturile medii anuale sunt relativ ridicate, adică 16-22 °C. Cafeaua locală a devenit renumită datorită lui Oscar Daniel Ramirez Valerio, a cărui producție arată o calitate excepțională și are succes la competiții internaționale. Hondurasul deține mai puțin de 4% din piața mondială a cafelei. Arborii de cafea se plantează de obicei pe versanții munților - „fincas”. Fermierii se concentrează în principal pe soiul Arabica, cu varietățile Bourbon, Caturra, Typica, Pacas și Catuai. Fructele se culeg între lunile noiembrie și aprilie și sunt prelucrate prin spălare. În trecut, cafeaua cultivată în Honduras apărea mai ales în amestecuri. Însă, în ultimii ani poate fi achiziționată ca o cafea pură de plantație - și este una dintre cele mai căutate. Ferma din El Paraiso se dedică cultivării cafelei Arabica cu o singură varietate Catuai. Excelează prin gust echilibrat, dulce și de citrice, cu un corp moale și o aciditate plăcută. Această varietate de cafea este tipică Americii Centrale. A fost introdusă în Brazilia în 1972. Este derivată de la arborii de cafea din zona Guarani și a fost creată prin încrucișarea varietăților Yellow Caturra și Mundo Novo. În Honduras, aproape jumătate din toată cafea Arabica este din varietatea Catuai. Arbustul în sine este de înălțime mai mică, fructele sunt galbene sau roșii și se țin bine pe ramuri, cea ce este un avantaj în zonele cu vânt puternic sau ploi.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.