075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Cod: 1908

Cafea special fermentată dintr-o varietate specială, adică Honduras Gerardo Mejía – El Tontolo. Această cafea Arabica face parte din cele care excelează prin gustul fructat cu note subtile de ciocolată și caramel. A intrat în atenția bariștilor și cunoscătorilor de cafea bună în 2015, când a câștigat titlul Cup of Excellence. Suntem siguri că o să vă cucerească.

Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Honduras
Soi
Soi:
Parainema
Regiune
Regiune:
San Marcos
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1150 - 1300m
Gust
Gust:
Ciocolată, Caramel, Struguri
Prelucrarea
Prelucrarea:
Anaerobní fermentace

Compoziție

Arabica 100%

Gustul cafelei

Cafeaua Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo oferă o întreagă pleiadă de arome uimitoare. La început se simt strugurii, ciocolata și fructele exotice, apoi apar note de iaurt și, la final, un gust ușor de ciocolată și caramel. În ceea ce privește aciditatea, această cafea ar ocupa un frumos loc doi - nu este nici prea acidă, nici prea dulce. Este exact ceea ce trebuie.

Originea cafelei

Când în descrierea de la început am amintit despre o metodă specială de fermentare și un soi special, trebuie să explicăm mai mult.

Cafeaua Arabica Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo este procesată prin așa-numita fermentație anaerobă, care dezvoltă note atractive în boabe (aroma boabelor de cafea este concentrată în boabe) și permite producătorului să controleze perfect întregul proces. Acesta este un proces în care fermierii îndepărtează cojile de pe boabele de cafea și le plasează în rezervoare din oțel inoxidabil. Acestea sunt închise ermetic. Pulpa mucilaginoasă care îmbracă boabele începe să fermenteze, reducând conținutul de oxigen din recipiente și crescând conținutul de dioxid de carbon. Presiunea din recipiente crește până când toată pulpa este dizolvată de procesul de fermentație. Dar nu suficient de mult timp pentru a produce alcool. De aceea, este foarte important să se monitorizeze nivelul de zahăr, temperatura, pH-ul, presiunea și durata.

După 18-23 de ore, procesul se încheie de obicei. Cafeaua fermentată este transferată apoi la lumina directă a soarelui, care oprește fermentația, stabilizează gustul boabelor și le usucă perfect.

Fermierii de la Finca El Tontolo procesează în acest mod cireșele de cafea din soiul hibrid Parainema, relativ nou. Acest soi fost dezvoltat la IHCAFE (Institutul de Cercetare a Cafelei din Honduras) în 2002 ca o "încrucișare" între soiurile Caturra și Maragogype. Arborii de cafea cultivați în acest mod au randamente ridicate și rezistență la boli, dăunători și secetă. Ei se comportă bine la diferite altitudini, inclusiv la câmpie.

Cafeaua Parainema se caracterizează prin note fructate, cu valențe acide fine și un corp plin. Este adesea folosită ca bază pentru amestecuri, deoarece caracterul său poate susține și completa foarte bine caracteristicile de aromă ale altor soiuri de cafea.

La final, să menționăm despre ferma Finca El Tontolo. Este deținută de Gerardo Mejia, care exploatează 21 de hectare de plantații de cafea, dintre care 60 de procente sunt umbrite de bananieri și portocali. Ferma este certificată BIO și Fair Trade, și a primit, de asemenea, dreptul de a utiliza marca Rainforest Alliance.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă cafea.
  3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »