INDIA MONSOON MALABAR AA GRADE BIO cafea boabe
Ați avut vreodată onoarea să întâlniți o cafea bătută de musoni și stropită cu apa sărată a oceanului? Dacă da, cu siguranță veți confirma că a fost o experiență unică. Dacă nu, este timpul să încercați. Cafeaua musonică Arabica din India cu doi de A se remarcă prin gustul său original, afumat și pământos, care este deosebit de popular printre fanii ceștilor mai intense. Boabe mari, cultivare organică și procesare unică, aceasta este cafeaua India Monsoon Malabar AA Grade BIO.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe India Monsoon Malabar AA Grade BIO se caracterizează printr-o aciditate mai mare, care este plăcut temperată de gustul pământos, afumat și o anumită amăreală. Este o cafea pentru cei care caută ceva special, cărora le place să se răsfețe cu originalitate și nu au prejudecăți când vine vorba de gustul cafelei. Cafeaua se remarca prin boabe mari marcate cu cifra 18, care indică dimensiune de 0,64-0,72 cm. Boabele de cafea au o culoare galbenă frumoasă, motiv pentru care, chiar și după o prăjire moderat intensă, cafeaua este mai deschisă la culoare în comparație cu altele.
Originea cafelei
Cafeaua musonică este o specialitate a Indiei. De ce fermierii locali expun cafeaua la musoni, lăsați-i să vă spună. Când India era un furnizor important european în secolul al XIX-lea, cafeaua a petrecut câteva săptămâni lungi în drumul ei peste oceane și mări. În timpul acestor călătorii, sacii umpluți cu boabe de cafea indiene zăceau pe punte, expuși vântului, ploii, aerului rece și sărat al mării și contactului cu punțile de lemn ale navelor. Datorită acestor condiții din călătorie, cafeaua a absorbit o aromă unică, gustul ei a devenit inconfundabil și foarte căutat de europeni. Odată cu trecerea timpului și accelerarea transportului, cafeaua indiană a fost transportată către clienții săi europeni în timp mai scurt și pe vase mai moderne, ceea ce nu a adus prea multe bucurii iubitorilor de cafea. Gustul specific al „musonilor” a dispărut din această cafea. Din acest motiv, producătorii indieni au revenit la expunerea boabelor de cafea la musoni și uscarea la aerul umed al oceanului timp de peste 2 luni.
Cafeaua India Monsoon Malabar AA Grade BIO este cultivată în regiunea Karnataka, aproape de coastă. Fermierii plantează printre arborii de cafea plante de cuișoare, scorțișoară sau cardamom, astfel încât boabele de cafea, care se coc să poată să le „absoarbă” aroma și să o depoziteze în boabe. După cum se vede deja din denumirea cafelei, arborii sunt cultivați în regim de agricultură ecologică. Nu sunt fertilizați sau tratați cu substanțe produse industrial care ar putea lăsa în ele diferite substanțe dăunătoare sănătății.
Recoltarea în Karnataka se face pe tot parcursul sezonului de vegetație, în funcție de coacerea treptată a fructelor de cafea. De pe fructele roșii este necesar să se îndepărteze coaja și pulpa din și boabele eliberate trebuie uscate cu grijă. Pentru cafeaua musonică sunt selectate numai boabele de calitate A și AA. Din plantații mai îndepărtate, acestea sunt aduse direct pe coastă, unde muncitorii le întind pe platforme de beton și le lasă timp de 8-10 săptămâni „în grija” aerului umed, sărat și adesea înghețat din ocean. În acest timp, boabele sunt amestecate foarte des pentru a nu mucegai.
Iubitorii de cafea europeni, americani și japonezi sunt printre cei mai mari cumpărători de cafea indiană musonică.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulați potrivită pentru modul de preparare ales.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.