INDONEZIA BALI PARADISE - cafea boabe
Locuitorii din Bali nu trebuie să fie recunoscători pentru cafea olandezilor, cum sunt locuitorii din Java sau Sumatra, dar comercianților din insula vecină Lombok. Înființarea primelor plantații în zona Kintamani a fost un pas în direcția bună. Pe dealuri, la umbra portocalilor, fructele care se coc oferă boabe cu gust dulce ce combină delicatețea migdalelor cu cacao și prospețimea fructelor cu condimente picante.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Cafeaua boabe Indonezia Bali Paradise face parte dintre sortimentele distinctive, cu gust plin. Combină migdale, cacao, fructe și condimente. Compoziția generală sună armonios și proaspăt.
Originea cafelei
Probabil ați auzit despre frumusețile din Bali. Insula din Indonezia, ale cărei maluri sunt scăldate de Oceanul Indian, este o destinație turistică populară. Este renumită pentru natura sa uluitoare, templele frumoase și viața culturală bogată. Dar se scrie destul de puțin despre cafeaua bună care provine din Bali. Să remediem acest lucru.
Primele plantații de arbori de cafea Arabica (Coffea arabica) au apărut în regiunea Kintamani în jurul anului 1980. Arborii nu au fost aduși de olandezi, ca în alte insule indoneziene, ci de comercianții din insula vecină Lombok. Zona montană din Bali, solul vulcanic bogat și umbra plantațiilor de portocale au oferit arborilor de cafea condiții excelente. La o altitudine de 1200 de metri, fermierii locali au început să culeagă cafea cu parametri excelenți. Deși acum cafeaua este cultivată în altă parte a Bali, Kintamani rămâne principala zonă de producție a insulei.
Fermierii sunt foarte atenți să mențină armonia, face parte din filozofia lor Balinese Tri Hita Karana, care se bazează pe un echilibru între oameni și Dumnezeu, oamenii unii pentru alții și oamenii și mediul lor. Nu este de mirare că se cultivă cafeaua în regimul pe care lumea occidentală în numește Fair Trade sau agricultură ecologică.
Culesul și prelucrarea cafelei se face în întregime manual, spre deosebire de alte ferme indoneziene, fermierii din Bali aleg așa-numita metodă umedă, adică prelucrare prin spălare. Prima dată se elimină coaja de pe fructele coapte și parțial pulpa, apoi boabele sunt sortate în funcție de culoare și dimensiune și abia apoi fermentează în vase de fermentare cu apă. Întregul proces durează 32 de ore, timp în care resturile de pulpă din jurul semințelor se dizolvă și cafeaua capătă aciditatea și aroma potrivită. Odată ce procesul este finalizat, fermierii întind cafeaua pe terase de beton și o usucă la soare timp de câteva zile.
În încheiere vă prezentăm spusele maestrului Seniman Coffee Studio: „Cafeaua din Bali prelucrată prin metodă umedă este mult mai clară și mai puternică decât alte cafele din regiune.… Cu siguranță are arome de fructe, care se găsesc în Java, Timor și Flores, dar seamănă puțin cu cafeaua din Sulawesi sau Sumatra, cu excepția cafelelor rare care provin din urma proceselor umede", a declarat Rodney Glick pentru vilondo.com.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.