LENTILE DE CIOCOLATĂ CARAMEL SĂRAT
Conform statisticilor, fiecare persoană de pe planetă consumă peste jumătate de kilogram de ciocolată pe an. Elvețienii și belgienii sunt cei mai mari consumatori, nu se putea altfel. Pralinele lor de ciocolată, cremele, acadele sau bomboanele umplute au sunt renumite peste tot în lume. Câte persoane se răsfață cu bomboane de ciocolată în diferite combinații de arome nu este atât de evident. Dar, este destul de sigur că vă veți alătura în curând. Ajunge să gustați doar o dată ciocolata cu lapte și caramel sărat, și veți fi o „pradă ușoară”.
Compoziție
Unt de cacao, Zahăr, Lapte praf, Caramel, Lapte praf degresat, Sare alimentară, Aromă naturală, Extractul din păstăi de vanilieGust
Lentilele de ciocolată Caramel sărat vor fi îndrăgite de cei care caută gusturi atractive și unice. Combinația de ciocolată albă, caramel, vanilie și un vârf de sare oferă o experiență exclusivistă - un gust dulce-sărat, delicat și totuși de neuitat.
Lentilele sunt potrivite pentru dizolvare în lapte (de vacă, soia, mac, migdale ...), le puteți folosi la producerea de deserturi și altele asemenea.
Origine
Peru este un producător mondial de boabe de cacao, deci nu este de mirare că lentilele de ciocolată Caramel sărat conțin și ingrediente de la plantațiile din Peru. Semințele fermentate ale arborilor de cacao (Theobroma) au fost folosite de băștinași pentru a pregăti băuturi încă din 1900 î.e.n! În aceea perioadă, copacii veșnic verzi, de înălțime mică, creșteau evident în mod sălbatic, în prezent sunt cultivați de micii fermieri.
Dar obținerea boabelor de cacao nu este o muncă ușoară. Plantele necesită sol de calitate, temperatură stabilă și umiditate ridicată, și totodată nu tolerează lumina directă a soarelui. Arborii rodesc la aproximativ 3-5 ani de la plantarea răsadurilor, sunt productivi timp de aproximativ 25 de ani. Deși arborii de cacao înfloresc abundent, doar 5% din flori sunt polenizate. Recoltarea boabelor de cacao este o treabă pentru bărbații puternici. Fructele sferice sau ovoide care cântăresc aproximativ o jumătate de kilogram sunt ferm atașate de copaci, muncitorii trebuie să le taie cu macete. Fructele conțin până la 60 de semințe așezate în pulpă sub o coajă tare. Semințele trebuie îndepărtate și lăsate să fermenteze câteva zile. În timpul procesului natural, culoarea lor se schimbă de la alb la maro, iar aroma lor capătă gustul tipic de ciocolată.
Însă drumul până la ciocolata propriu-zisă este încă lung. Semințele fermentate călătoresc la fabricile de prelucrare, unde sunt prăjite și măcinate până se obține masa de cacao. Pudra de cacao și untul de cacao sunt separate din aceasta. Untul de cacao este folosit ulterior pentru a prepara „ciocolata” albă. De ce am folosit ghilimelele? În cazul acestei delicatese nu putem vorbi decât despre ciocolată la figurat. Nu conține masă de cacao, deci conține doar o cantitate neglijabilă de teobromină și cofeină.
În cazul lentilelor Caramel sărat, la untul de cacao s-a adăugat zahărul, laptele praf, caramelu, extractul din păstăile de vanilie și un praf de sare.
Cunoaștem ciocolata albă în Europa de la jumătatea secolului al XX-lea. Astăzi, compoziția sa este reglementată de Uniunea Europeană, trebuie să conțină cel puțin 20% unt de cacao, 14% substanță solidă din lapte și 3,5% grăsime din lapte.
Ciocolata albă poate conține substanțe care provoacă alergii, persoanele sensibile la lapte, soia (soia) și derivatele lor ar trebui să fie precaute.
Păstrați această ciocolată la o temperatură de 12-20 °C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți consuma lentilele de ciocolată „ca atare”, dar au un gust excelent atunci când sunt dizolvate în lapte fierbinte sau în diverse deserturi.
Valoarea energetică: | 2497 kJ/600 kcal |
Grăsimi: | 43,3 g |
din care saturați: | 26 g |
Carbohidrați: | 43,9 g |
din care zaharuri: | 43,9 g |
Fibre: | 0,1 g |
Proteină: | 8,7 g |
Sare: | 0,5 g |