LENTILE DE CIOCOLATĂ CU LAPTE BIO PERU ORIGIN 41%
Cacao din Peru are o bună reputație. La fel ca și lentilele de ciocolată preparate din aceasta. Se caracterizează prin gustul autentic, delicat și pur al boabelor de cacao procesate în mod tradițional. Lentilele din ciocolata cu lapte BIO Peru origin 41% au fost create prin combinarea de cacao din soiul Trinitario cu cacao din soiul aromat Chuncho, la care s-a adăugat doar zahăr din trestie nerafinat și smântână integrală. Se topesc pe limbă!
Compoziție
Masa organică de cacao Peru 41%, Unt de cacao organic, Zahăr din trestie BIO, Lapte praf organic, Lecitină de soia organicăGust
Lentilele de ciocolată cu lapte BIO Peru origin 41% au un gust foarte delicios. Nu veți găsi în ele nici urmă de amăreală, dar veți găsi o linie intensă de cacao completată cu finețea de frișcă.
Origine
Toată lumea știe că în Peru se produce cea mai bună ciocolată din lume. Acest lucru este dovedit atât de premiile din competițiile internaționale, cât mai ales, de interesul consumatorilor, care nu a scăzut de mult timp. Care este secretul? Sunt mai multe, de la lunga istorie a cultivării arborilor de cacao și a procesării boabelor de cacao până la gustul specific pe care-l are cacao și care se datorează condițiilor naturale unice din Amazon și până la dragostea pe care o au peruanii pentru cacao și ciocolată.
Dacă cacao și ciocolata aparțin cu adevărat unei țări, atunci acesta este cu siguranță Peru. Aproximativ 60% din soiurile de cacao din lume provin din bazinul Amazonului, Peru este al treisprezecelea cel mai mare exportator de cacao din lume, iar în ceea ce privește cacao cu marcă BIO, Peru se clasează pe locul doi. Un sfert din producția peruană obține certificate ecologice sau Fair Trade.
Informațiile despre cine a „descoperit” pentru prima dată boabele de cacao variază. Însă cele mai vechi dovezi indică că incașii și mayașii au pregătit din acestea o băutură revigorantă. Conchistadorii spanioli au învățat acest lucru de la ei, iar restul Europei a învățat de la spanioli. De asemenea, este remarcabil faptul că mayașii, aztecii și olmecii au preparat și o băutură alcoolică fermentată de ciocolată din boabele de cacao. La urma urmei, fermentația este absolut esențială pentru gustul boabelor de cacao și, prin urmare, de ciocolată.
Alimentele fermentate (iaurtul, varza murată, kimchi sau berea, vinul și cafeaua) au un farmec aparte. Și se pare că este la fel de eficient și pentru cacao, care trece și prin procesul de fermentație. Boabele de cacao scoase din fructele arborelui de cacao (Theobroma cacao) trebuie lăsate la fermentat câteva zile pentru a dezvolta gustul și aroma. „Procesul de fermentație este un pas foarte important în dezvoltarea precursorilor gustului de ciocolată atribuiți metabolismului organismelor succesive”, scrie intechopen.com, adăugând că cacao brut are un gust extrem de amar și astringent, pe care fermentația îl rafinează și netezește.
Boabele de cacao preparate și uscate în acest fel se aduc în fabrici, unde, după prăjire și măcinare, formează pudra de cacao și untul de cacao. Acestea sunt încă departe de ciocolată. Fabricile de ciocolată lucrează cu ambele ingrediente adăugând și alte ingrediente, amestecând totul mult timp, încălzind, răcind - până când obțin ciocolată sub formă de tablete, figurine, lentile și altele asemenea. Cu cât ciocolata conține mai multă cacao, cu atât gustul ei este mai intens.
Ciocolata este considerată un superaliment, conține antioxidanți, minerale și vitamine. De asemenea, conține teobromină cu efect revigorant. La final menționăm că persoanele alergice la lapte, cacao și vanilină ar trebui să aibă grijă atunci când consumă ciocolată.
Se recomandă păstrarea lentilelor de ciocolată la temperaturi între de 12-20 ̊C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți consuma lentilele de ciocolată „doar așa”, au un gust minunat când se dizolvă în lapte fierbinte sau în diverse deserturi.
Valoarea energetică: | 2 465 kj / 592 kcal |
Grăsimi: | 41 g |
din care saturați: | 25 g |
Carbohidrați: | 48 g |
din care zaharuri: | 46 g |
Proteină: | 6,5 g |
Sare: | 0,21 g |