Lentile de ciocolată El Salvador Origin 65%
Cu siguranță o să vă surprindă, dar lentilele de ciocolată din El Salvador, din America Centrală, nu au deloc gust amărui. Chiar dacă conțin cel puțin 65 la sută substanță solidă de cacao și, prin urmare, sunt unul dintre cele mai exclusiviste produse de acest gen, gustul lor este delicat, armonios și fructat-floral. Este suficient să le dizolvați în lapte cald și veți avea o băutură plină de substanțe valoroase și un gust excelent.
Compoziție
Masă de cacao El Salvador 65%, Zahăr, Unt de cacao, Lecitină de floarea-soareluiGust
Lentilele de ciocolată El Salvador Origin 65% au un gust neobișnuit de echilibrat și delicat. Le lipsește gustul amărui, dar oferă o mulțime de note fructate, florale și de nuci la final.
Sunt potrivite pentru băuturi, dar și pentru deserturi, toppinguri, înghețată și altele.
Origine
El Salvador, oficial Republica El Salvador, se află în America Centrală, pe coasta Pacificului. Această țară a fost asociată cu arborele de cacao încă de pe vremea popoarelor Maya, Cuzcatlec și Olmec. Când spaniolii au cucerit țara în secolul al XVI-lea, boabele de cacao au devenit una dintre cele mai importante culturi. În secolul al XIX-lea, arborilor de cacao li s-au alăturat arborii de cafea. În prezent, ambele produse de bază reprezintă o sursă importantă de venit pentru fermierii locali.
Într-adevăr, clima le este mai mult decât favorabilă. Perioadele umede alternează cu săptămâni de secetă. Temperaturile scad în mod natural odată cu altitudinea. În câmpiile joase clima este caldă și umedă, iar în platoul central este mai blândă. Sezonul ploios (invierno) începe în luna mai și durează până în octombrie. Furtunile sunt frecvente, cu uragane ocazionale. Temperaturile variază între 25 și 29 ⁰C în zonele joase și în jur de 23 ⁰C pe platouri. În zonele muntoase, temperaturile pot atinge punctul de îngheț, însă în medie temperaturile sunt între 12-23 ⁰C.
Potrivit autorităților locale, în El Salvador există 42 de ferme înregistrate, dintre care 35 aprovizionează piața cu cacao de calitate superioară. Producția națională este de 500 de tone pe an. Pentru a vă face o idee, în 2019, aproximativ 8.500 de fermieri salvadorieni cultivau arbori de cafea.
Printre aceștia se numără și proprietarii fermei Hacienda San José Real de La Carrera, fondată în urmă cu 125 de ani de strămoșii lor. Arborii de cacao pe care îi îngrijesc provin din Guatemala, Mexic și El Salvador. Pe lângă arbori de cacao, ferma de 350 de hectare deține și arbori de cafea, iar o parte din teren este utilizat pentru refacerea pădurii native.
Cum se face, de fapt, ciocolata? Boabele de cacao în primul rând se scot din fructul de cacao, se supun fermentării, apoi sunt uscate, pregătite și decojite. În fabrici se folosesc mașini pentru zdrobirea și măcinarea boabelor de cacao, pentru a produce masa de cacao, din care se separă pudra de cacao și untul de cacao. Acestea două se amestecă din nou în proporțiile dorite și apoi sunt transformate în ciocolată cu ajutorul unei tehnologii complexe. Procesul implică frământarea, mixarea, temperarea, conșarea și altele.
Lentilele de ciocolată El Salvador origin sunt potrivite pentru vegetarieni și vegani.
În ceea ce privește alergenii, persoanele cu alergii la lapte, cacao și vanilie trebuie să fie atente. Produsul poate conține urme de nuci.
A se păstra la temperaturi de 12-20 ⁰C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Lentilele de ciocolată pot fi consumate „ca atare”, sunt foarte gustoase topite în lapte cald sau în diverse deserturi. Ciocolata poate fi folosită și pentru fondue.
Valoarea energetică: | 2317 kJ / 558 kcal |
Grăsimi: | 40.5 |
din care saturați: | 24.3 |
Carbohidrați: | 35.5 |
din care zaharuri: | 32.7 |
Proteină: | 7.4 |
Fibre: | 9.6 |
Sare: | 0.07 |