Nicaragua Matagalpa Microlot - cafea boabe
Vulcani, lacuri, flori exotice și copaci tropicali. Nicaragua este o țară cu o biodiversitate extraordinară și, prin urmare, cu o cafea absolut perfectă. Dovada este cafeaua Arabica din regiunea Matagalpa, un microlot unic, cu arome de caramel, citrice și ciocolată. Clima locală se numește primăvară eternă, iar cafeaua locală este dragoste la prima degustare. Convingeți-vă singuri.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Nicaragua Matagalpa Microlot este o cafea cu un profil de aromă echilibrat, care reflectă note de caramel dulce, citrice suculente și proaspete și ciocolată. Este foarte armonioasă, dar atrage atenția în mod constant cu straturile sale. Cu diferite metode de preparare, valențele individuale ale aromei pot ieși mai mult în evidență. Testați această cafea Arabica frumoasă într-un aparat de cafea manual, dar și la filtru sau în cafetiera moka.
ORIGINEA CAFELEI
Cafeaua denumită microlot este specială deoarece provine dintr-o anumită zonă și întregul lot, așa cum ajunge la dumneavoastră, a fost prelucrat într-un singur ""lot"". Aceasta reflectă perfect condițiile naturale ale plantației și metoda de procesare. Microloturile au un gust și un caracter aromatic unic, sunt foarte solicitate și sunt disponibile relativ rar. De aceea, suntem încântați să vă prezentăm minunatul microlot Nicaragua Matagalpa din renumita regiune de cafea din Nicaragua, regiune renumită și pentru cacao excelentă și tutun perfect.
Matagalpa se situează în munți, astfel încât clima de acolo este foarte plăcută. Nu degeaba oamenii de acolo o numesc ""primăvara eternă"". Marea majoritate a regiunii este specializată în agricultură ecologică și în întoarcerea la natură. Fermierii se organizează în comunități, obținând astfel acces la piețele cu produse Fair Trade, deoarece, în mod individual, nu-și puteau permite costurile ridicate pentru a îndeplini standardele impuse.
Cireșele de cafea se recoltează de fermieri din luna martie până în octombrie. Sezonul începe încet, astfel că, la început, doar câțiva bărbați și femei cu coșuri mari se deplasează prin plantații, dar când majoritatea boabelor se coc, plantațiile sunt foarte aglomerate. Acest lucru impune cerințe sporite în ceea ce privește prelucrarea la timp și cu precizie a recoltei. Metoda de prelucrare tipică pentru Nicaragua este prin spălare. Prima dată, cireșele culese se pun în apă și trebuie separate fructele necoapte sau defecte. În etapa următoare, cafeaua trebuie să fie curățată de coaja exterioară, ceea ce se face prin împingerea fructelor prin placi de zdrobire. Fructele astfel prelucrate ajung în rezervoare de fermentare cu apă, unde fermentează timp de câteva ore sau zile. Astfel se dizolvă pulpa dulce care acoperă boabele. În cele din urmă, cafeaua verde se spală din nou și se lasă să se usuce fie în uscătoare, fie la lumina directă a soarelui.
Locuitorii din Nicaragua gestionează de regulă plantații de până la 14 hectare și produc aproximativ 2 milioane de saci de cafea pe an, din care peste 90 la sută se exportă în lume. Este adevărat faptul că Nicaragua încă își caută locul între producîtorii de cafea din lume, dar în ultimii ani cafeaua din Nicaragua nu a stat mult timp pe piață, ceea ce este un semn bun al calității sale ridicate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.