NICARAGUA SHB EP MARAGOGYPE - cafea boabe
Solurile vulcanice din Nicaragua oferă condiții excelente pentru arborii de cafea. Așadar nu este de mirare, că recolta locală excelează printr-o ușoară notă fructată cu indicii evidente de ciocolată. Acestea apar în special la cafeaua din regiunea Nueva Segovia, și sunt completate de o adiere de caramel și nuci. Producția nu este una foarte mare, deoarece soiul Maragogype este unul mai puțin fertil, dar oferă iubitorilor de cafea un gust excelent și o aromă atractivă.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Cafeaua boabe Nicaragua SHB EP Maragogype face parte dintre cafelele cu aciditate moderată. În gust veți observa mai degrabă gustul de ciocolată neagră, caramel și alune decât gustul de fructe proaspete. Înainte să o gustați, vă va atrage prin parfumul său extrem de puternic. După prima înghițitură, puteți spune că aveți onoarea să consumați o cafea perfect echilibrată. Tocmai ați descoperit cafea gourmet pentru fiecare zi.
Originea cafelei
Nicaragua este al 12-lea cel mai mare exportator de cafea de pe planetă și exportă peste 90% din producția sa. Dacă privim aceste cifre dintr-un alt unghi, descoperim că cafeaua nicaraguană reprezintă doar 1,4% din piața mondială. Asta nu mai este atât de mult. Cu toate acestea, despre calitatea și popularitatea boabelor de cafea spun mai mult experiențele consumatorilor decât niște cifre. Și în cazul cafelei Nicaragua SHB EP Maragogype nu fac rabat la complimente.
Este bine cunoscut faptul că cafele care provin din America Centrală sunt printre cele mai dulci și, dacă se găsește aciditate în ele, atunci aceasta tinde către note mai scăzute de caise sau papaya. Mult mai caracteristice sunt indiciile de ciocolată neagră, nugat, caramel .... Boabele de cafea tipice din regiunea Nueva Segovia au un gust bogat de ciocolată și dulceață de migdale. Chiar de aici provine această cafea.
Nueva Segovia este situată în nordul Nicaraguei, la granița cu Honduras. Fermierii locali lucrează plantații mici, suprafața medie este de aproximativ 3 hectare. Atât solul vulcanic fertil, cât și altitudinea și umbra mare, în care cresc arborii de cafea contribuie semnificativ la aroma și gustul cafelei. Cu toate acestea, în spatele gustului unic al cafelei Nicaragua SHB EP Maragogype, trebuie să vedem și soiul Arabica Bourbon, mai exact mutația sa numită Maragogype (boabe de elefant, Elephant Beans). Este un soi care se dezvoltă bine în munții înalți și care conferă boabelor o mărime neobișnuită. Însă rezistența arborilor de cafea și boabele foarte mari are ca dezavantaj randamentul relativ scăzut al arbuștilor. Cele mai mari boabe de cafea din lume sunt, prin urmare, în cantități relativ mici, deci sunt rare și foarte apreciate.
Arborii de cafea sunt recoltați manual, deoarece cresc în zonele deluroase greu accesibile. Boabele mari necesită o linie specială pentru prelucrare. De îndată ce fructele ajung la fabrică, acestea se deplasează prin așa-numitele mori, unde sunt eliminate cojile și o parte din pulpa care înconjoară boabele. Ulterior, cafeaua este plasată în vase de fermentare, unde fermentează între 24 și 72 de ore. În cele din urmă, urmează uscarea, care durează între 5-7 zile. Înainte de a fi trimisă pe piață, fermierii lasă cafeaua verde să se odihnească o vreme. Abia apoi o împachetează în saci de iută și o exportă în lume.
S-ar putea să fiți surprinși de acronimul EP din numele acestei cafele. Aceasta reprezintă o garanție că boabele de cafea au fost supuse unui control suplimentar al calității pentru piața europeană (EP = produs european).
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.