NICARAGUA WASHED SHG EP LAS CAMPANILLAS - cafea boabe
Corpul neted, dulceața echilibrată și aciditatea ușoară sunt tipice cafelelor Arabica din America Centrală. Acesta este exact gustul pe care îl veți obține din boabele prelucrate prin spălare de la ferma familiei Rizo, care cultivă arbori de cafea în Nicaragua de peste două sute de ani. Și o fac cu cea mai mare grijă și control perfect asupra fiecărui pas. Rezultatul este o recoltă de calitate, dar și protecția faunei, florei și a resurselor de apă din munții Matagalpa și Jinotega.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas are un gust armonios, sobru și totuși ușor de reținut. Veți identifica în cafea o ușoară aciditate, completată cu dulceață naturală și gustul fructat al cafelelor spălate. Acestea sunt completate de urme de nuci și ciocolată. Deoarece este cafea Arabica, veți obține o spumă delicată și elastică atunci când se prepară acasă într-un aparat de cafea automat.
Originea cafelei
În Nicaragua, un stat din America Centrală situat între Pacific și Caraibe, cafeaua se recoltează din octombrie până în martie. Fermierii plantează arborii de cafea cel mai frecvent la o altitudine între 1100 - 1600 de metri și prelucrează boabele de cafea prin spălare (wet process). Multe dintre cafelele locale sunt etichetate SHG (Strictly Hight Grow), care spune că provin de la altitudini mari. În ceea ce privește Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas, găsim și în titlul său abrevierea EP (European Preparation) care indică conformitatea cu standardul european pentru numărul de boabe cu defecte. Cafelele cu această etichetare au fost sortate manual și au fost eliminate astfel de boabe.
Cafeaua a început să fie exportată din Nicaragua la mijlocul secolului al XVIII-lea. Și la fel ca în alte țări, producția și exportul acesteia au fost afectate de războaie civile, dezastre naturale și climatul politic global. În ultimii ani, Nicaragua a fost al doisprezecelea cel mai mare producător de cafea din lume, exportând aproximativ 115 tone pe an. Există zeci de mii de ferme, care angajează peste un sfert de milion de oameni pe an. Pentru Nicaragua o particularitate tipică este că marea majoritate a arborilor de cafea sunt cultivați la umbră. Cum este și cazul cafelei Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas.
Familia domnului Rizo, de la care provine această cafea, se dedică acestei meserii de mai bine de două secole. Deține 400 de hectare de plantații de cafea în partea centrală a țării, care este preponderent muntoasă. Aceasta este de fapt o altă caracteristică comună a cafelei din America Centrală - este cultivată de obicei în locuri greu accesibile, astfel încât nu se folosesc îngrășăminte sau produse de tratare pentru cultivarea cafelei. Transportul lor ar fi extrem de solicitant. În timpul recoltei, familia Rizo angajează aproape o mie de muncitori, care merg pe plantații. Fructele roșii recoltate sunt transportate pentru prelucrare în fermă. Acolo sunt mai întâi turnate în cuve cu apă și se elimină boabele necoapte. Apoi, acestea sunt trecute prin mori speciale, care curăță coaja și parțial pulpa dulce care învelește boabele, după care se lasă o vreme în apă, unde fermentează și se „dizolvă” ultimele rămășițe din pulpă. Cafeaua se usucă la final - fie în lumina directă a soarelui, fie în cuptoare.
Proprietarii fermei acordă o atenție deosebită colectării și prelucrării cafelei, precum și sănătății și educației angajaților lor. Oferă programe școlare gratuite pentru copiii care trăiesc la fermă și pentru copiii din comunitățile vecine. De asemenea, ei își desfășoară activitatea ținând cont de conservarea biodiversității și conservarea resurselor de apă.
Și ca o completare la final: Cafeaua Nicaragua Washed SHG EP Las Campanillas a obținut 83 de puncte conform statutului SCA (Specialty Coffee Association). Ceea ce este un semn de înaltă calitate și confirmare a includerii sale printre cafele de selecție.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.