PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
În República de Panamá, climatul este fierbinte și umed, plajele lungi și albe, munții înalți și încețoșați. Țară care a reușit să lege două oceane este considerată cea mai bogată din America Centrală. Și cafelei ei îi aparține un mare Cel mai - aparține celor mai echilibrate ca gust. Calitatea înaltă a producției panameze este deosebit de apreciată de francezi și finlandezi. Majoritatea recoltelor ajung în țările lor.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Cafeaua din Panama crește pe soluri vulcanice. Acest lucru este sesizabil în gustul ei. Este caracterizată de o echilibrare foarte bună, aciditate ușoară și urmă de hibiscus și fructe citrice. Crema este delicată, ușoară și coezivă.
Originea cafelei
Boquete, care apare în denumirea acestei cafele, este un oraș mic situat în cea mai vestică regiune panameză Chiriqui (la aproximativ 60 km de granița cu Costa Rica). Datorită altitudinii de aproximativ 1200 de metri, climatul este mai rece. Pentru că abundă în frumuseți naturale, printre dominantele căreia se numără vulcanul activ din apropiere, Baru - cel mai înalt munte din Panama (3 475 m deasupra nivelului mării), este o destinație turistică frecventă. Un alt motiv pentru a vizita regiunea Chiriqui este cafeaua fantastică, considerată a fi una dintre cele mai bune din lume. Locul devine în ultimii ani o a doua locuință a multor pensionari din America de Nord și din Europa. Se raportează chiar, că până la 14% din populația locală sunt străini. Cenușa vulcanică îmbogățește solul din Chiriqui cu minerale și substanțe nutritive, grija fermierilor îl îmbogățește cu dragoste. Cel care caută plantații de cafea în zonă, va avea succes în doar câteva secunde. Toată lumea de acolo știe pe cineva care trăiește de pe urma cafelei.
Locuitorii sunt mândri de ea - numai datorită grijii lor, cafeaua panameză și-a câștigat renumele mondial. Înaltei calități a cafelei din Chiriqui îi corespunde denumirea: SHG (stricty high grown) înseamnă că este cultivată la o altitudine de peste 1300 de metri, se coace deci mai lent și gustul ei este mai plin. EP (European Preparation) înseamnă că boabele verzi sunt sortate manual. În timpul acestui proces, boabele de cafea necalitative și materialul străin sunt îndepărtate. Cafeaua Panama SHG EP Boquete Indian Bar este procesată prin metoda umedă. După recoltare, fermierii toarnă fructele întregi în rezervoare cu apă, unde le spală și separă fructele coapte de cele necoapte sau defecte. După aceea, cireșele sunt decojite în mașini speciale și trec în rezervoare de fermentație. Fermentează până la 36 de ore, îndepărtând, prin procese chimice naturale, straturile lipicioase și ambalajul pergamentului. În cele din urmă, boabele sunt uscate, sortate cu atenție și ambalate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.