PAPUA NOVA GUINEA BAROIDA ESTATE HIGHLANDS - MICRO LOT
Este tânără și plină de energie. Plantația de la Baroida Estate vine în centrul atenției, deoarece cafeaua ei este mai mult decât interesantă. Dacă vă place ciocolata cu lapte, căpșunile și portocalele, o veți aprecia. Cu atât mai mult pentru că este un microlot, adică o cafea cu o origine clară, îngrijită și disponibilă doar în cantități mici. Arabica din munții înalți din Papua Noua Guinee va încânta chiar și pe cei mai pretențioși.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Papua Noua Guineea Baroida Estate Highlands aparține cafelelor mai dulci, fructate și de înaltă calitate. În gustul său puteți identifica cu ușurință gustul bogat de ciocolată cu lapte și note proaspete de căpșuni și portocale. Arabica creează o spumă delicată și deschisă la culoare.
Originea cafelei
În spatele acestei cafele, trebuie să vedem în special un fermier care, în anii '60 a decis să înființeze o „moșie” numită Baroida în zonele înalte de est din Papua Noua Guinee. Cu sprijinul guvernului, care a atras în țară agricultori din străinătate, a înființat plantații în satul Aiyura, care ulterior au devenit cunoscute sub numele de Mooida Baroida. Numele provine de la o stâncă mare dintr-un râu local. Oamenii din Aiyura o asociază cu Ben Colbran. Motivul este evident - la fel ca o stâncă scăldată de apă, și Colbran a rezistat în perioadele dificile.
Cu un entuziasm nesfârșit a înființat plantații de cafea și a oferit de lucru multor agricultori. Moștenirea lui este încă vie în amintirea urmașilor familiei Colbran. Plantațiile Baroida sunt situate în Munții Jabara, în zonele înalte de est. Vârfurile se ridică la o înălțime de 2400 de metri și chiar sub acestea cresc arborii verzi de cafea, pe 220 de hectare, împărțite în aproape de 30 de loturi. Fiecare lot include o soi diferit pentru a menține puritatea absolută a bobului rezultat. În special atenția și înregistrările extrem de detaliate ale fiecărui lot par să contribuie mult la succesul fermei. Muncitorii recoltează arborii de cafea în perioada mai-iunie, numai când fructele sunt pe deplin mature. Fructele sunt procesate prin spălare, așa-numitul proces umed. Boabele sunt turnate în mașini, care îndepărtează coaja tare și zdrobesc pulpa moale din jurul boabelor de cafea. Se lasă apoi să fermenteze în apă timp de 36 de ore. Procesele chimice naturale au grijă să dizolve pulpa, substanțele mucilaginoase rezultate sunt date jos de pe cafea de lucrătorii prin scuturare specifică și mișcări circulare a cuvelor.
La final, desigur, boabele verzi de cafea trebuie uscate bine (la soare sau în uscător). Până în noiembrie sau decembrie, cafeaua rămâne depozitată în saci de iută la o temperatură și umiditate stabile, pentru a matura. Abia după aceea călătorește pe piață și în lume. Industria cafelei din Papua Noua Guinee se confruntă cu infrastructură depășită, cu un sprijin guvernamental redus și o comunicare relativ complicată între comunitățile indigene cu tradiții culturale diferite. Cu toate acestea, unii fermieri reușesc să producă cafea cu parametri uimitori, prin perseverență și grijă, pentru a încuraja și pe ceilalți cultivatori. În ultimii ani, Coffee Industry Corporation Limited s-a alăturat eforturilor de a atrage investitori străini și de a controla calitatea cafelei exportate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C