PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot
Țara Anzilor înalți, originea culturilor antice și a multor grupuri etnice. Acesta este Peru, un producător de cafea cu o aciditate evidentă, cu tonuri dulci de caramel, ciocolată și nuci. Gustați recolta lui Fernando Cordova Cordova. Proprietarul plantației care cultivă cafeaua în munții din nord a acordat cafelei o mare atenție. Micro lotul unic reflectă exact climatul local, natura și dragostea față de cafea.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Peru Finca El Higueron SHB EP poate fi descrisă ca fiind dulce, cremoasă, cu tonuri clare de caramel, ciocolată cu lapte și fructe de pădure. Având în vedere că este 100% Arabica, vă puteți aștepta la o spumă delicată mai mică.
ORIGINEA CAFELEI
Cafeaua cultivată la altitudine mare (marcată SHG - Strictly High Grow) este aproape întotdeauna o garanție a celei mai înalte calități. În cazul cafelei Peru Finca El Higueron SHB EP, acest avantaj este combinat cu altele. Este un microlot, adică o cafea cu origine. De obicei nu sunt multe recolte cu origine clară și, prin urmare, sunt printre cele mai solicitate și disponibile doar în cantități limitate. Acestea sunt furnizate clienților de către fermierii mici. Boabele de cafea sunt întotdeauna „împachetate” cu informații despre locația și condițiile plantației, metoda de recoltare, soiul. Datorită acestui lucru fiecare iubitor de cafea își poate face o imagine clară despre regiunea în care a crescut cafeaua, poate savura diferențele regiunilor individuale direct în ceașca sa.
Mai exact, am adus această cafea din regiunea peruană Cajamarca, care este una dintre zonele tradiționale de cultivare. Este situată în partea de nord a Anzilor și se caracterizează prin sol foarte fertil, climă semi-aridă și semi-rece, cu precipitații de primăvară și vară și temperaturi foarte plăcute (în lunile cele mai reci, adică în iunie și iulie, sunt în jur de 21 °C). Provincia San Ignacio este dedicată complet cultivării arborilor de cafea. Marea majoritate a fermierilor utilizează principiile agriculturii ecologice și respectă principiile de sustenabilitate și Fair Trade. Acest lucru nu este diferit nici în cazul întreprinderii deținute de Fernando Cordova Cordova.
Plantația sa se concentrează pe cultivarea arborilor de cafea din varietatea Bourbon. Această varietate este cunoscută pentru randamentul ridicat și gustul dulce, complex, cu aciditate scâteietoare. Este adevărat că, în ciuda proprietăților excelente ale gustului, la scară globală este puțin mai în spate. Este împinsă de mutațiile sale precum Caturra, Pacas sau Tekisic. Arbuștii din ferma lui Fernando sunt recoltați de muncitori între lunile august și noiembrie. Pentru a selecta întotdeauna doar boabele coapte, ei pornesc în fiecare zi printre arborii de cafea. Recolta este apoi prelucrată prin așa-numita spălare. Boabele roșii sunt turnate într-o mașină de zdrobit, care îndepărtează coaja tare. Apoi sunt transferate în butoaie cu apă. Fermentează în ele câteva zile. În timpul acestui proces natural, pulpa dulce din jurul boabelor de cafea se dizolvă aproape complet. Curățarea lor este apoi efectuată prin spălare. Aceasta este urmată de uscarea cafelei verzi la soare sau în uscătoare. Metoda de prelucrare prin spălare a recoltei produce o cafea ușoară, fructată și doar moderat acidă.
Fernando Cordova Cordova și alți proprietari de plantații mai mici sunt asociați în Cooperativa Agraria Cafetalera. Organizația, fondată în 1966, a devenit cea mai importantă cooperativă din regiune. Scopul său este de a ajuta fermierii să își dezvolte traiul într-un mod armonios, corect, ecologic și, nu în ultimul rând, profitabil. Astfel, contribuie la îmbunătățirea situației socio-economice a familiilor celor peste 200 de membri ai acesteia.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.