PUDRĂ DE CACAO - GHANA (10/12)
Pudra de cacao cu 10/12% conținut de unt de cacao și cu gust delicat și echilibrat de cacao de prima clasă. Cacaua are o culoare maro deschis. Cacaua este prelucrată în mod precis. Își are originile în plantațiile de cacao, unde fermierii locali utilizează în producție numai boabe de cacao de înaltă calitate.
Compoziție
100% CacaoGUSTUL
Pudra de cacao Ghana (10/12) are o culoare maro de scorțișoară, miroase foarte plăcut și are un gust amărui moderat. Este potrivită pentru prepararea băuturilor, poate fi folosită la coacerea prăjiturilor, a torturilor sau la prepararea cremelor.
ORIGINE
"Cacao este coloana vertebrală a economiei din Ghana", a spus pe lângă mulți alți specialiști și Yaa Peprah Amekudzi, o femeie care se dedică susținerii comunităților, care cultivă cacao și implică femeile în producția sa. Industria de cacao din Ghana angajează aproximativ 800.000 de familii în șase din cele zece regiuni locale. Recolta aduce aproximativ 2 miliarde de dolari pe an la bugetul țării, ceea ce o face principalul produs, pe care se bazează veniturile guvernamentale și PIB-ul. Dar, ghanezii înșiși iubesc boabele de cacao și produsele obținute din acestea. Din ele fac o pudră de cacao și o ciocolată grozavă.
Arborii de cacao (Theobroma cacao) au fost aduși în Ghana de fierarul Tetteh Quarshie în 1895, când s-a întors la ferma sa din Papua Noua Guinee. Se presupune că a adus boabe de cacao în buzunar, iar legenda spune că provin din insula Fernando Po Bioko. Copacii care produc boabe galbene sau roșcate s-au răspândit rapid în Ghana. Atât de mult, încât la sfârșitul secolului XIX, Ghana a început să exporte boabele de cacao. Între 1911 și 1976, a fost chiar unul dintre principalii furnizori de cacao, reprezentând 30-40 la sută din producția mondială. Datorită importanței acestui produs, guvernul ghanez a preluat controlul asupra cultivării, recoltării, producției și a exportului de cacao. În prezent, tot ce are legătură cu cacao din Ghana este în grija organizației Cocobod (Ghana Cacao Board), precum și a altor câteva organizații care controlează, printre altele, fertilizarea plantațiilor, prelucrarea boabelor de cacao și supraveghează calitatea.
Cacao are un ciclu lung de producție. Arborii din Ghana au nevoie de obicei 5-15 ani pentru a începe să dea roade. Boabele mari (mai corect păstăile) trebuie tăiate din copaci de către fermieri, trebuie sparte și scoase boabele. Aceste boabe fermentează 6-7 zile și apoi se lasă să se usuce la lumina directă a soarelui tot atâta timp. În cele din urmă, boabele de cacao sunt sortate, ambalate și scoase la vânzare.
Pudra de cacao Ghana este potrivită atât pentru vegetarieni cât și pentru vegani.
Consumul acestui produs poate provoca o reacție alergică la persoanele care suferă de alergii la cacao. Produsul poate conține urme de coji de nucă.
Păstrați la o temperatură de 12-20 °C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unei băuturi delicioase de cacao. Poate fi preparat cu lapte clasic, lapte de soia sau lapte de orez. Este excelent și pentru coacerea deserturilor.
Valoarea energetică: | 1246 kJ / 299 kcal |
Grăsimi: | 10.5 g |
din care saturați: | 6.4 g |
Carbohidrați: | 8.5 g |
din care zaharuri: | 0.4 g |
Proteină: | 23.5 g |
Sare: | 0.05 g |