075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Robusta Guatemala San Marcos - cafea boabe

Cod: 1753

  1. Măcinați cafeaua până la granulația adecvată modului ales de preparare a cafelei.
  2. Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă.
  3. Preparați cafeaua cu apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 95 °C.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
150,0 Lei /1000 g 15,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 23. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Guatemala
Soi
Soi:
Robusta
Regiune
Regiune:
San Marcos
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1300m
Gust
Gust:
Citrice, Nucă, Zemitá
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Robusta 100%

Crema și gustul cafelei

Cafeaua Robusta Guatemala San Marcos are un caracter pământos intensiv. Dar pe de altă parte, surprinde plăcut cu note de citrice, aciditate ușoară și urme de nuci. Este o cafea cu gust puternic, care arată bine în compania cafelei Arabica cu gust de flori, ciocolată și fructe. Puteți folosi cafeaua Robusta pentru a prepara propriul amestec de espresso. Îi va da nu doar un gust plin, „dens”, dar și o cremă frumoasă.

Originea cafelei

Reputația cafelei din Guatemala este mai mult decât grozavă. Solul vulcanic, bogat în nutrienți, temperaturile plăcute și precipitațiile abundente fac din această țară din America Centrală unul dintre cei mai importanți producători mondiali de cafea de calitate. În special, regiunea San Marcos se poate lăuda cu condițiile naturale, care se potrivesc la maxim arborilor de cafea. Aceasta este zona cu cea mai lungă istorie de cultivare a cafelei, cele mai bogate precipitații și cea mai caldă climă din toată Guatemala.

Despre zona muntoasă din vestul țării se spune că acolo sunt „vulcanii în trezire”. Totuși, un astfel de vulcan Tajumulco, cel mai înalt vulcan din America Centrală (cu altitudine de 4.220 de metri), a fost activ ultima dată în 1893. Localnicii l-au declarat parc național. Se spune că escaladarea lui este o adevărată experiență. Vârful se află la doar 7 kilometri de satul Tiuchán, iar turistul va urca aproximativ 1.200 de metri altitudine în timpul acestui traseu.

Sezonul ploios începe la mijlocul lunii aprilie și se termină la jumătatea lunii noiembrie. Arborii de cafea sunt plantați de fermieri la umbră, de obicei la altitudini de 1.300 - 1.800 de metri. Astfel, arbuștii înfloresc relativ repede, dar fructele se coc mai mult timp, ceea ce permite dezvoltarea unor arome de cafea mai complexe. Standardul de recoltare este culesul manual și prelucrarea boabelor de cafea prin spălare - așa-numita metodă umedă subliniază profilul fructat al cafelei. Boabele verzi de cafea trebuie să fie bine uscate. În condiții de ploi frecvente și imprevizibile, de obicei muncitorii usucă recolta parțial la soare și parțial sub acoperiș sau în cuptoare mecanice cu temperatură joasă.

Robusta din Guatemala este una dintre cele mai recunoscute soiuri din lume. La urma urmei, Guatemala a fost prima țară, care a introdus un sistem de marcare a originii cafelei, iar în 2018 și-a înregistrat cafeaua pe Intangible Heritage of the Guatemalan Nation, un fel de patrimoniu imaterial al poporului din Guatemala. Nu e de mirare că guatemalezii exportă cafea încă din anii 1850, recolta aducându-le sute de milioane de dolari pe an. În prezent, peste 125.000 de familii locale cultivă arbori de cafea, în principal în ferme mici.

La final să menționăm că, robusta este un soi de arbore de cafea (Coffea canephora) cu un conținut mai mare de cofeină în boabe (până la 80 la sută) și o variabilitate mai mică a gustului. Arbustul în sine este mai puțin predispus la boli și prezintă, de asemenea, randamente mai bune. Robusta se folosește de obicei în amestecurile de espresso (se amestecă cu cafea Arabica într-un raport de 20:80), se folosește și la producerea cafelei instant.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Cafeaua sa măcinați asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ROBUSTA INDIA MONSOONED - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROBUSTA INDIA MONSOONED - cafea boabe

Multă cafeină, un gust amar intens. Robusta indiană este o cafea pentru băieți și fete mari. O veți aprecia în cazul călătoriilor lungi, întâlnirilor de afaceri plictisitoare sau schimburilor de noapte. Dar nu vă faceți griji, sub gustul înțepător se ascunde ciocolata amăruie, iar crema este cu adevârat exponențială. Utilizați această robusta ca bază pentru espresso. Cu un raport exact al unei arabica de calitate, veți obține o mare bunătate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
165,5 Lei /1000 g 16,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 23. 4. 2024

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates - cafea boabe

Reîmprospătează memoria și curăță pielea”, așa a definit cafeaua în urmă cu o mie de ani, savantul medieval persan Ibn Sina. În Europa, a fost inițial vândută sub formă de medicament, și nu tocmai oricine și-o putea permite. Abia atunci când pe piață a ajuns mai multă cafeaua, a scăzut și prețul. Băutura revigorantă a cunoscut o explozie. Astăzi putem alege - de exemplu o delicatesă excepțională de pe insula Java. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
246,7 Lei /1000 g 24,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 23. 4. 2024

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe

O poveste pentru gurmanzi! Această cafea de plantație de pe coasta de sud a Cubei se poate lăuda cu o aciditate aproape nulă, dar cu o aromă plină și cu o colorare puternică de ciocolată și caramel. Munții Sierra Maestra, în care s-a născut, i-au dat o aromă dulce, care evocă mierea și zahărul brun. Dacă vă veți bucura cu adevărat de ea, veți descoperi tonuri de fum și rom cubanez. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
185,5 Lei /1000 g 18,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 23. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »