Robusta Guatemala San Marcos - cafea boabe
- Măcinați cafeaua până la granulația adecvată modului ales de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 95 °C.
Compoziție
Robusta 100%Crema și gustul cafelei
Cafeaua Robusta Guatemala San Marcos are un caracter pământos intensiv. Dar pe de altă parte, surprinde plăcut cu note de citrice, aciditate ușoară și urme de nuci. Este o cafea cu gust puternic, care arată bine în compania cafelei Arabica cu gust de flori, ciocolată și fructe. Puteți folosi cafeaua Robusta pentru a prepara propriul amestec de espresso. Îi va da nu doar un gust plin, „dens”, dar și o cremă frumoasă.
Originea cafelei
Reputația cafelei din Guatemala este mai mult decât grozavă. Solul vulcanic, bogat în nutrienți, temperaturile plăcute și precipitațiile abundente fac din această țară din America Centrală unul dintre cei mai importanți producători mondiali de cafea de calitate. În special, regiunea San Marcos se poate lăuda cu condițiile naturale, care se potrivesc la maxim arborilor de cafea. Aceasta este zona cu cea mai lungă istorie de cultivare a cafelei, cele mai bogate precipitații și cea mai caldă climă din toată Guatemala.
Despre zona muntoasă din vestul țării se spune că acolo sunt „vulcanii în trezire”. Totuși, un astfel de vulcan Tajumulco, cel mai înalt vulcan din America Centrală (cu altitudine de 4.220 de metri), a fost activ ultima dată în 1893. Localnicii l-au declarat parc național. Se spune că escaladarea lui este o adevărată experiență. Vârful se află la doar 7 kilometri de satul Tiuchán, iar turistul va urca aproximativ 1.200 de metri altitudine în timpul acestui traseu.
Sezonul ploios începe la mijlocul lunii aprilie și se termină la jumătatea lunii noiembrie. Arborii de cafea sunt plantați de fermieri la umbră, de obicei la altitudini de 1.300 - 1.800 de metri. Astfel, arbuștii înfloresc relativ repede, dar fructele se coc mai mult timp, ceea ce permite dezvoltarea unor arome de cafea mai complexe. Standardul de recoltare este culesul manual și prelucrarea boabelor de cafea prin spălare - așa-numita metodă umedă subliniază profilul fructat al cafelei. Boabele verzi de cafea trebuie să fie bine uscate. În condiții de ploi frecvente și imprevizibile, de obicei muncitorii usucă recolta parțial la soare și parțial sub acoperiș sau în cuptoare mecanice cu temperatură joasă.
Robusta din Guatemala este una dintre cele mai recunoscute soiuri din lume. La urma urmei, Guatemala a fost prima țară, care a introdus un sistem de marcare a originii cafelei, iar în 2018 și-a înregistrat cafeaua pe Intangible Heritage of the Guatemalan Nation, un fel de patrimoniu imaterial al poporului din Guatemala. Nu e de mirare că guatemalezii exportă cafea încă din anii 1850, recolta aducându-le sute de milioane de dolari pe an. În prezent, peste 125.000 de familii locale cultivă arbori de cafea, în principal în ferme mici.
La final să menționăm că, robusta este un soi de arbore de cafea (Coffea canephora) cu un conținut mai mare de cofeină în boabe (până la 80 la sută) și o variabilitate mai mică a gustului. Arbustul în sine este mai puțin predispus la boli și prezintă, de asemenea, randamente mai bune. Robusta se folosește de obicei în amestecurile de espresso (se amestecă cu cafea Arabica într-un raport de 20:80), se folosește și la producerea cafelei instant.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua sa măcinați asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.