075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Robusta Java - cafea boabe

Cod: 1775

Unicitatea cafelei este ascunsă în gust și aromă. Robusta de pe a șasea insulă ca mărime din lume se mândrește cu ambele. Chiar înainte de a gusta, veți fi impresionați de aroma foarte puternică, cu o ușoară notă de zahăr de palmier. Și gustul? Extraordinar! Echilibrul impresionant între gustul amărui și dulce este completat cu note atractive de tutun. Sumatra are cu siguranță ceva de spus iubitorilor de cafea Robusta de calitate superioară.

Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Java / Indonezia
Soi
Soi:
Robusta
Regiune
Regiune:
Sumatra
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
800m
Gust
Gust:
Tabáková, Silná, Dulce-amărui
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Robusta 100%

Spuma și gustul cafelei

Robusta Java este una dintre cafelele, pe care le veți ține minte după prima înghițitură. Doar câteva soiuri din lume oferă un gust atât de puternic și o aromă neobișnuit de intensă. Degustarea acestei cafele vă va oferi o experiență dulce-amăruie, poate vă va surprinde prin aciditatea sa scăzută și cu siguranță vă va impresiona prin notele sale de tutun. În aromă veți identifica dulceața zahărului de palmier și aroma atrăgătoare de moca.

În ceea ce privește prepararea, majoritatea băutorilor de cafea combină Robusta cu Arabica mai delicată pentru un amestec unic de espresso de casă. Cu siguranță, ar trebui să încercați și dvs. Dar nu renunțați nici la prepararea într-o cafetieră moca sau filtru de cafea Această cafea merită cu siguranță să fie experimentată și descoperită în numeroasele sale forme.

Origine cafelei

În Sumatra, arborele de cafea (Coffea arabica) este cultivat la altitudini cuprinse între 760 și 1 520 de metri. Experții spun că acest lucru se întâmplă încă din 1884 - primele plantații au fost înființate în apropierea lacului Toba, cel mai mare lac vulcanic din lume. De aici rezultă că arborii de cafea profită de solul vulcanic, bogat în minerale, dar și de clima caldă și umedă a insulei. Zonele joase sunt caracterizate de precipitații frecvente, de obicei între lunile noiembrie și aprilie. Cele mai secetoase luni din Sumatra sunt luna mai și octombrie. Acesta este momentul în care cafeaua este de obicei recoltată.

Un cultivator tipic de cafea din Sumatra exploatează aproximativ un hectar de teren. El angajează muncitori pentru a culege manual cireșele de cafea coapte și, de asemenea, procesează manual recolta. De cele mai multe ori, ei o lasă să se usuce pentru scurt timp după recoltare, apoi îndepărtează coaja superioară și usucă boabele, acoperite de pulpă dulce, la soare. Odată ce conținutul de umiditate ajunge la 11-13%, boabele sunt curățate de pulpa rămasă și pregătite pentru export. Rezultatul acestei prelucrări este o cafea cu un gust tipic dulce și armonios și o aciditate foarte scăzută.

Robusta Java se remarcă atât prin gustul său, cât și prin conținutul ridicat de cofeină: 2,2-2,7 %. Arabica, pe de altă parte, conține cofeină între 1,2-1,5 %. Cei mai mari producători de cafea Robusta din lume sunt Vietnam, Brazilia și Indonezia.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modul de preparare ales.
  2. Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
  3. Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »