RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - cafea boabe
Opt vulcani mari din estul Africii neînfrânate, îi oferă cafelei condițiile ideale pentru creștere și maturare. Nu va dura mult, iar regiunea ruandeză Wirunga nu va fi cunoscută doar ca o zonă a gorilelor orientale, ci și ca localitatea care oferă întregii lumi o cafea excelentă. Este cultivată sus pe dealuri, prin maturare lentă obține un gust intens și constant. Cine o va savura, va reveni cu plăcere la bunătatea de cafea premiată în multe concursuri.
Compoziție
ArabicaSpuma și gustul cafelei
Rwanda Fulyy Washed Muhondo oferă un gust dulce, un corp catifelat și o aciditate asemănătoare cu citricele. Această cafea excelează ca și espresso, iar nuanțele sale le puteți gusta, de asemenea, și prin preparare la filtru sau în espressor. Spuma este flexibilă, compactă și delicată.
Originea cafelei
Locul în care cafeaua crește, întotdeauna contează. În cazul Rwanda Fulyy Washed Muhondo, este vorba de dealuri de origine vulcanică ale căror soluri sunt bogate în minerale. În combinație cu climatul alpin din Africa de Est, se creează un microclimat unic. Arborilor de cafea (Coffea arabica) le priesc temperaturile mai mici. Boabele se coc în timp mai îndelungat, astfel încât aroma se poate concentra în ele timp de câteva luni. Rwanda însăși, adică Republica Rwanda, s-a întâlnit cu cafeaua în vremurile de colonizare. În anii treizeci ai secolului trecut, agricultorii locali, sub supravegherea belgienilor și germanilor, au început să cultive varietăți cu randamente ridicate și costuri reduse. Calitatea nu a fost atunci cea mai importantă caracteristică a cafelei din Rwanda.
În anii nouăzeci, țara a suferit o tragedie națională, aproape un milion de oameni au fost uciși, dezvoltarea a încetinit până când s-a oprit. Doar la începutul noului mileniu guvernul a început să încurajeze poporul să cultive cafea. De atunci, se promovează calitatea, susținând participarea la licitații și asigurând condiții de export echitabile. În prezent, Rwanda contribuie la piața mondială a cafelei cu 0,2%. Dar reputația ei crește brusc. Câștigă locuri excelente în multe competiții internaționale. Se menționează că în Rwanda cafeaua este cultivată de aproximativ 450.000 de fermieri mici (în medie fiecăruia îi revin 165 de arbori de cafea).
Aproximativ 95% din plante produc boabe Bourbon din soiul de înaltă calitate Arabica. Cireșele de cafea se recoltează manual din martie până în iulie. Procesarea umedă (washed) oferă o aromă plăcută și dezvoltă un gust fructat.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.