SALVADOR SHG CARACOLI PB (peaberry) - cafea boabe
Cafeaua cu perle este o garanție a unei adevărate experiențe gourmet. În cazu cafelei peaberry din Salvador vă veți bucura de gustul de miere, portocale, grapefruits și caramel. Boabele rotunde sunt rare. S-au dezvoltat singure în fructele de cafea. Acest lucru le face mai aromate și mai dure, le prăjim folosind o procedură specială. Pregătiți-vă cafeaua peaberry. Căutată, excelentă și în plus cultivată la înălțime.
Compoziție
Arabica 100%GUST
Cafeaua Salvador SHG Caracoli PB face parte din grupa cafelelor cu aciditate medie. Este echilibrată, delicată și dulce. În gust veți recunoaște fructe, caramel și miere. Retro-gustul catifelat durează mult timp în gură. Pentru că este Arabica, oferă o spumă delicată.
ORIGINE
Cazul cafelei Salvador SHG Caracoli PB este oarecum deosebit. Desigur, calitatea sa este una dintre cele mai bune, pe care o produc pământurile și fermierii din El Salvador, dar este unică prin aspect. Așa-numita cafea peaberry aparține celor 5 procente, care au un bob rotund, în formă de perlă. Cum s-a întâmplat? Nici oamenii de știință nu sunt în totalitate siguri de ceea ce provoacă o mutație în dezvoltarea semințelor de cafea. Fructul arborelui de cafea, care seamănă cu o cireașă roșie, conține de obicei două boabe. Uneori, însă, se dezvoltă doar un bob. Este rotund, relativ tare și cu aromă minunată. Boabele în formă de perle sunt separate de fermieri, deoarece necesită o metodă diferită de prăjire. Prescurtarea SHG, adică Strictly High Growing, merită explicată. Indică o recoltă obținută în condiții de mare altitudine. Se caracterizează printr-un gust mai fructat.
Fructele arborilor de cafea se culeg de fermierii din El Salvador din decembrie până la jumătatea lunii aprilie. Fructele sunt cel mai frecvent prelucrate prin spălare, adică sunt turnate în rezervoare cu apă, decorticate mecanic, lăsate să fermenteze (proces prin care se dizolvă pulpa, care învelește boabele) și apoi uscate în uscătoare în formă de tobe sau la soare.
Marinarii care au navigat în jurul El Salvadorului la mijlocul secolului al XIX-lea, l-au identificat în mod clar după vulcanul său frecvent activ. Izalco, așa-numitul „Far al Pacificului”, a devenit un reper important din cauza erupțiilor constante. El Salvador (Republica de Salvador) este un stat suveran începând cu anul 1841, dar abia după Războiul Civil, care s-a încheiat în 1992, a început să funcționeze ca o republică constituțională. Pe lângă instabilitatea economică, țara din America Centrală s-a confruntat și cu niște cutremure devastatoare și erupții vulcanice. Salvador are peste 300 de râuri, numeroase lacuri, și este intersectat de două lanțuri montane. Marea majoritate a teritoriului se situează în zonele înalte.
Nici nu este surprinzător că și plantațiile de cafea sunt înființate de fermierii locali la altitudini mai mari. Aceasta se face în mod tradițional de la mijlocul secolului al XIX-lea. Arborii de cafea, în mare parte din soiul Bourbon, prosperă în condiții de altitudine ridicată, iar boabele lor prezintă o calitate excelentă.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.