Set degustare cadou Robusta
Cinci cafele minunate, tari și pline cu cofeină vor încânta pe cei cărora le place să guste și să descopere. Calitatea cafelei Robusta este uneori uitată puțin. Însă, este o completare perfectă pentru cafelele Arabica de plantație (de exemplu, pentru amestecarea unui espresso excelent) și, în același timp, o sursă de arome interesante. În acest set cadou puteți întâlni cafele cu note de miere, caramel, ciocolată și alune. Persoana care le va primi cu siguranță își va alege preferata.
Pachetul de degustare include:
ROBUSTA INDIE CHERRY AA - cafea boabe 50g
ROBUSTA INDIA MONSOONED - cafea boabe 50g
ROBUSTA INDONESIA FLORE BIO - cafea boabe 50g
ROBUSTA JAVA - cafea boabe 50g
ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO - cafea boabe 50g
Dimensiunile cutiei de cadou sunt d 30cm x w 30cm x in 5cm.
Instrucțiuni de preparare
Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Goji proaspăt se caracterizează prin gustul tipic al ceaiurilor verzi, care este completat de o notă dulce-acrișoară ale fructelor goji și de prospețimea subtilă a ierbii de lămâie. Astringența ceaiului este aproape absentă, dar nu-i lipsesc nuanțele bogate de fructe. Infuzia are o culoare galben-portocalie, are aromă de ceai verde proaspăt.
Originea ceaiului
Ambele ceaiuri verzi, pe care le-am pus în acest amestec provin din China. Chiar acolo a început să fie scrisă povestea ceaiului, și anume în anul 2737 î.e.n. Oalele de ceai găsite de arheologi în mormintele dinastiei Han arată că această băutură a fost savurată de oameni între anii 206 î.e.n. până în 220 e.n.
Una dintre cele mai vechi metode de prelucrare a frunzelor de ceai din China este rularea. Un exemplu este ceaiul gunpowder (Zhu cha), un ceai care seamănă cu bile minuscule de praf de pușcă. Cel mai mare producător al său este provincia Zhejiang, ale cărei plantații de ceai sunt în mod curent îngrijite de micii fermieri. Frunzele de ceai se lasă la ofilit pentru scurt timp după recoltare, apoi se prăjesc în tigăi mari și se rulează. În cele din urmă, ceaiul trebuie să fie uscat, sortat și ambalat. Ceaiul gunpowder se caracterizează printr-un gust dulce-amărui, cu o ușoară nuanță de fum.
Ceaiul sencha, spre deosebire de gunpowder, nu este atât de tipic pentru China, producția sa fiind în mod tradițional dedicată grădinilor de ceai japoneze. Cu toate acestea, chiar și producția chinezescă atinge parametri excelenți, după cum puteți vedea datorită ceaiului Goji proaspăt. Ceaiul nu se prăjește în tigăi (ceea ce se obișnuiește la sortimentele chinezești), dar se expune în mod repetat la abur. Astfel se oprește fermentația. Apoi muncitorii îl amestecă, usucă și sortează frunzele. Ceaiul sencha ca și gunpowder, este ușor de recunoscut - miroase și are gust proaspăt de iarbă, aspectul său seamănă cu ace plate.
Acum rămâne să mai adăugăm o descriere a fructelor goji. Se spune că sunt superalimente și sunt o sursă de mulți antioxidanți datorită valorii lor nutritive ridicate. Să menționăm că fructele portocalii conțin în principal vitamina B2, vitamina C și fier (100 de grame conțin 100% din doza zilnică recomandată!), dar și potasiu, zinc și calciu, acizi grași, carotenoizi și acid linoleic. Au gust dulce-acrișor, deci pot fi consumate ca atare, dar adesea se adaugă la băuturi, terci sau deserturi."