TIMORUL DE EST - cafea boabe
Timorul de Est este o țară situată pe mica insulă Timor, între Australia și Sulawesi. Gustul cafelei din Timor este tipic cafelei din arhipelagul malaezian, prelucrată prin metoda umedă. Această cafea este blândă, dulce, cu un gust de ciocolată neagră. Ca majoritatea cafelelor din arhipelagul malaezian, cafeaua este produsă în Timorul de Est de către fermierii mici care pun accent pe calitate.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafea Arabica Timorul de Est face parte dintre cafelele cu aciditate redusă. Este delicată și ușoară, cu toate acestea puteți recunoaște clar în gustul ei ciocolata, cacao și un strop de mirodenii. Miroase cu adevărat minunat, aroma este ușor de ciocolată și citrice. Oferă o spumă scăzută, dar pufoasă și stabilă.
ORIGINEA CAFELEI
Haideți să mergem împreună cu degetul pe hartă. Îndreptați-vă privirea spre Australia și concentrați-vă la aproximativ 400 de kilometri deasupra ei, pe Arhipelagul Sunda. În estul său, căutați un stat pe nume Timor Leste, adică Timorul de Est. Ca și suprafață (14 609 km 2) se situează pe locul 154, cu o densitate a populației de 69 de locuitori pe km 2, deține poziția a 98-a în lume. Aproximativ jumătate din populație poate citi și scrie, marea majoritate a localnicilor sunt implicați în activități agricole, statul prosperă în principal din extracția de petrol. Istoria Timorului de Est este foarte complexă și uneori crudă. A reușit să-și declare independența în 1975, dar nu a primit recunoaștere mondială până în 2002. În prezent, este una dintre țările în curs de dezvoltare cu o situație politică ușor îmbunătățită.
Ce fel de cafea putem aștepta de la fermierii din Timorul de Est? Conform The National Cooperative Business Association, una dintre cele mai bune și mai unice din lume. Acest lucru este confirmat și de Alf Kramer, specialist și primul președinte al Specialty Coffee Association și, printre clienți se numără Starbucks, al cărui director Linneman apreciază calitatea globală și originea locală a cafelei.
Industria cafelei este unul dintre pilonii principali ai economiei locale. Se menționează că producția de cafea angajează aproximativ 200 000 de oameni, în principal în regiunile Maubesse, Aifu și Liquica. Cu toate acestea, zona Ermer obține jumătate din producție. Este important să realizăm că producția de cafea din Timorul de Est se bazează pe gestionarea plantațiilor semi-sălbatice. Căile de acces nu sunt într-o stare foarte bună și nici prelucrarea boabelor de cafea nu se realizează cu ajutorul unor mașini și echipamente moderne. Cu toate acestea, agricultorii reușesc să cultive și să exporte cafea cu parametri de top.
Arborii de cafea sunt cultivați la o altitudine de 1000 -1600 de metri. Majoritatea sunt plante care au părut prin încrucișarea nestructurată a soiurilor Coffea arabica și Coffea canephora numită Hybrido de Timor. Avantajul variantei hibride de Arabica și Robusta este păstrarea proprietăților ambelor cafele cultivate și, în același timp, capacitatea de a crește în condiții mai puțin favorabile pe dealurile insulare, inclusiv randamente ridicate. Clima Timorului de Est nu este în totalitate optimă pentru arborii de cafea - secetele lungi alternează doar cu perioade scurte de ploaie, în multe zone solul este în mod natural mai puțin fertil. Cu toate acestea, fermierii locali nu utilizează pesticide, astfel încât întreaga producție poate fi considerată organică. Ei combat seceta prin cultivarea arborilor la umbră. Fructele sunt recoltate din luna mai până în octombrie și prelucrate prin așa-numita spălare.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.