ZIMBABWE AA - cafea boabe
Safari, cascade și orașe în stânci. Republica Zimbabwe oferă o serie de experiențe uimitoare. Că trebuie să călătorim mii de kilometri pentru a le experimenta? Iată un ajutor simplu. Esența naturii minunate, a soarelui sud-african arzător și a fluviilor și râurilor scânteietoare, le regăsim în producția locală de cafea. Arabica excepțională, cu gustul de caramel și fructe, este una dintre cele mai proeminente cafele din lume. Vă va plăcea!
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Zimbabwe AA este o cafea pentru cunoscătorii adevărați. Aparține cafelelor cu aciditate ușoară, care echilibrează plăcut un corp complet, cu o aromă de caramel și fructe foarte atrăgătoare. La o degustare mai atentă, veți descoperi, de asemenea, note de condimente tipice cafelelor africane și anume scorțișoară și aromă florală. Pregătită ca un espresso, va încânta cu o spumă blândă și mai deschisă la culoare. Doi de A din denumirea cafelei descriu boabe de înaltă calitate.
Originea cafelei
Zimbabwe (Republica Zimbabwe) se află în sud-estul Africii. Țara din interiorul continentului are peste 13 de milioane de locuitori și în secolul trecut a fost influențată de o serie de schimbări politice al căror impact negativ l-au simțit și producătorii de cafea și cultivatorii arborilor de cafea. Dar, istoria țării este mult mai veche din secolul III d.Hr., când triburile fermierilor l-au stabilit aici. Climatul predominant poate fi descris ca tropical, chiar dacă există zone cu locuri mai reci și cu precipitații mai multe. În Zimbabwe plouă de la sfârșitul lunii octombrie până în martie, temperatura medie anuală este de aproximativ 23 °C. Cea mai mare parte a zonei este acoperită de savană, la est sunt zonele înalte, cu păduri mereu verzi. În Zimbabwe trăiesc aproximativ 350 de specii de mamifere, peste 500 de specii de păsări și 130 de specii de pești. Aproape 13% din suprafața Zimbabwe este ocupată de parcuri naționale. Cele 10 locații strict protejate includ parcurile populare Hwange, Mana Pools (incluse în lista Patrimoniului Mondial UNESCO) și Victoria Falls (ceai mai uimitoare cascadă din lume, una dintre cele șapte minuni ale lumii). De ani de zile, țara exportă o cafea excelentă, în special în Statele Unite ale Americii. Arborii de cafea se cultivă mai ales pe dealurile din regiunea Chipinge din estul Zimbabwe. Regiunea excelează în condiții climatice mai răcoroase și perfecte. Recolta este procesată prin așa-numită metodă umedă sau spălare. Aceasta înseamnă că cireșele de cafea coapte sunt încărcate de muncitori în recipiente mari cu apă și împinse prin plăci de zdrobire. Acestea îndepărtează pulpa și învelișul de pe boabe. Boabele de cafea sunt apoi fermentate și uscate lent la soare. În anii `90, exporturile de cafea reprezentau 2-3% din PIB-ul țării. În prezent, multe fabrici de procesare sunt abandonate din cauza crizei economice, iar restabilirea cultivării cafelei este foarte lentă. Cultivatorii din Zimbabwe și producătorii de cafea, în ciuda dificultăților enorme, încearcă să întoarcă cafelei locale caracteristica mondială. De asemenea, îmbunătățesc reputația internațională a țării. Acum câțiva ani au fost anulate sancțiunile din SUA, în anul 2013 Uniunea Europeană a oferit sprijin financiar producătorilor noi și mici de cafea (aceasta a fost de aproximativ 12 milioane de dolari).
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.