BOLIVIA AA - cafea boabe
Țara din inima Americii de Sud are toate premisele pentru a se înscrie pe lista producătorilor de cafea de top. Instabilitatea politică nu este, desigur, în beneficiul fermierilor locali, cu toate aceste ei încearcă să conecteze forțele din cooperative, să împărtășească cunoștințe și să construiască solidaritate. Cafeaua boliviană este un simbol al determinării și a începuturilor noi. În plus - are un gust cu adevărat de lux. Un corp plin cu tonuri de ciocolată, portocale și ace de conifere va fascina cunoascătorii experimentați, dar și degustători ocazionali.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Bolivia AA este pe drept clasată printre cafelele de cea mai bună calitate. Cine a gustat-o descrie corp plin, gust delicat și echilibrat, însoțit de urme de ciocolată amăruie, coajă de portocală si ace de pin proaspete. Aciditatea este vioaie, dar moderată. Pe cerul gurii lasă o senzație plăcut siropoasă. Deoarece este Arabica 100% cu intensitate medie, ceașca de Bolivia AA este încununată de o cremă ușoară, nu foarte înaltă.
Originea cafelei
Bolivia își stabilește abia pe piață, poziția de țară a cafelei de înaltă calitate. Fermierilor săraci însă, le merge foarte bine. Îi ajută și condițiile climatice perfecte pentru plantațiile de cafea, și asocierea în societăți mai mari, și proiectele de dezvoltare economică și comerț corect. Arbuștii de cafea îi cultivă micii fermieri în special în zonele rurale, Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija și Pando. De obicei, dispun de terenuri de la 1 până la 8 hectare, cel mai adesea plantează soiul Arabica.
În prezent putem vorbi despre 28 de companii private care acoperă mai mult de 70% din exporturile de cafea al Boliviei. Partea rămasă este furnizată de 17 cooperative ale cafelei. Cea mai mare parte a cafelei boliviene merge spre SUA, Germania, Federația Rusă și Japonia. În calitatea rezultată a cafelei are, desigur, un impact semnificativ recoltarea și prelucrarea ei. Trebuie menționat faptul că, în Bolivia nu se folosesc produse industriale pentru sprijinirea creșterii sau sporirea rezistenței arborilor de cafea la dăunători. Din acest motiv, despre cafeaua locală se poate discuta ca despre una cultivată organic. Odată ce boabele roșii de cafea sunt culese manual (între iulie și noiembrie), merg în rezervoare mari umplute cu apă.
Fermierii le presează prin plăci speciale de zdrobire, care le îndepărtează pulpa și eliberează boabele de cafea. Acestea sunt fermentate și ulterior uscate la lumina directă a soarelui. Sursele disponibile indică faptul că în anii 2014/15, Bolivia se situa printre exportatorii de cafea pe locul 33. Producția sa acoperea mai puțin de 1% din piața mondială și de cultivarea arborilor de cafea depindeau peste 23 de mii de familii.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.