BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - Micro Lot
Neted, dulce, cu gust de alune. Și note de portocale. Microlotul brazilian din ferma tradițională de familie a lui Nelson Rivellini este o garanție a experiențelor gustative minunate. Cafeaua Arabica uimitoare „cu origine” îi va atrage atât pe iubitorii de cafea cu experiență, cât și pe cei care doar își caută cafeaua preferată. Plantația San Martin este un loc în care se cultivă o cafea de o calitate excepțională.
Compoziție
Arabica 100%Gust
Cafeaua boabe Brazil natural arabica Cerrado NY2/3 se distinge printr-o consonanță armonioasă a acidității moderate cu dulceață ușoară, în combinație cu nuci fine și portocale delicioase. Corpul ei neted îi va încânta pe toți cei care preferă cafele delicioase și totuși bogate în gust și originale.
Origine
La ferma San Martin din centrul Braziliei se culege cafeaua din luna mai până în septembrie. Plantația situată pe 35 de hectare este condusă de a treia generație a familiei lui Nelson Rivellini, al cărui bunic italian a venit în Brazilia să cultive cafea. A început în Sao Paulo, ulterior a continuat în Paraná. Plantația de astăzi din microregiunea Patrocínio (Minas Gerais) prosperă foarte bine, dovadă fiind faptul că exportă cafea în multe țări din întreaga lume. Totodată, este membră a Asociației Cultivatorilor de Cafea Cerrado, care garantează un standard ridicat de calitate și o origine clară a cafelei certificate. Fiecare sortiment primește un cod numeric unic de la asociație, datorită căruia o anumită plantație poate fi verificată retrospectiv.
Caracterul natural al microregiunii este indicat de vasta savană tropicală. Vara este umedă și caldă, iarna este uscată și rece. Cea mai rece lună este de obicei iulie, cea mai caldă este ianuarie. Nu este de mirare că Patrocínio a devenit unul dintre cele mai importante locații ale cafelei braziliene. Este asociată cu mai mult de trei sferturi din economia locală, industria cafelei angajează peste 30.000 de locuitori.
Fructele roșii ale arborilor de cafea sunt prelucrate în ferma San Martin prin așa-numita semi-spălare. Aceasta combină beneficiile procesului uscat și umed. Cafeaua este denumită semi-spălată sau honey. Întregul proces presupune recoltarea cireșelor de cafea și prelucrarea lor cu mașini de decojit, care îndepărtează coaja în apă. Până acum, procedura este similară cu cea prin spălare. Însă la metoda de semi-spălare, boabele de cafea învelite în pulpă dulce sunt lăsate să se usuce la soare. Doar atunci când sunt uscate suficient, muncitorii îndepărtează pulpa de pe ele, care formează un pergament subțire pe boabele de cafea. Acest mod de procesare a cafelei crește intensitatea gustului, îi conferă note plăcute de fructe și o aciditate plăcută.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda aleasă de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.